Sint-Niklaas Wintert sluit jaar in stijl af

SINT-NIKLAAS.  Met de reeks evenementen in het kader van ‘800 jaar Sint-Niklaas’ heeft de stad een memorabel jaar achter de rug. Met ‘Sint-Niklaas Wintert 2017’ wil het stadsbestuur het jaar in stijl afsluiten. Het programma bevat onder meer kerstmarkten, ijspiste en een 3D-spektakel op de Grote Markt.

Schaatsliefhebber mogen de handen al warm wrijven: de ijspiste komt terug, opnieuw op het markplein langs de kant van de Nieuwstraat. Net als vorige jaren komt er opnieuw een kerstmarkt, een kampvuurkring, ruimte voor foodtrucks en de geschenkenbeurs van Oxfam. Om het feestjaar helemaal af te sluiten, is er de ‘Nacht van 800’: een 3D-spektakel op het stadhuis op zaterdag 16 en zondag 17 december. Het belooft een uniek totaalspektakel te worden, verzorgd door het gerenommeerde Symfonie der Stenen. Als afsluiter van het feestjaar biedt het stadsbestuur ook gratis wenskaarten aan, via de infobalie van het stadhuis en het toeristisch infokantoor op de Grote Markt. 

Ook de middenstad helpt mee om de binnenstad gezellig te maken op zondagnamiddag 17 december. In winters aangeklede straten krijgen bezoekers een warm muzikaal onthaal. Ook op het Regentieplein en in de Nieuwstraat vinden winterse, sfeervolle activiteiten plaats. Gedurende drie donderdagen is er op de Grote Markt een marktactie. (mb)

info: sintniklaaswintert.be

 

 

Lees ook:

Folder 800 jaar Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas heeft met een bedankingsreceptie definitief een streep getrokken onder het jubileumjaar rond 800 jaar Sint-Niklaas. Alle activiteiten die georganiseerd zijn om die...

Het 80ste topstuk is (eindelijk) bekend

SINT-NIKLAAS. Nog tot 5 november loopt in het Sint-Niklase stadhuis de tentoonstelling ’80 topstukken 1217-2017’. Voor het 80ste topstuk werd beroep gedaan op het publiek. Uit alle inzendingen is de...