Zondag internationale dag voor personen met een beperking

SINT-NIKLAAS. Zondag 3 december is het de Internationale dag voor personen met een beperking. In Sint-Niklaas zijn er komende week verschillende acties gepland, waaronder gratis naar de bioscoop, een fuif en een actie rond correct gebruik parkeerplaatsen voor personen met een beperking.

Zondag 3 december is het de Internationale dag voor personen met een beperking. Die dag kan elk lid van elke vereniging aangesloten bij de adviesraad voor personen met een beperking gratis naar de Siniscoop. Dinsdag kunnen personen met een mentale beperking van 13.30 uur tot 15.30 uur naar ‘de fuif’ in de Foyer van de stadsschouwburg. 

Nultolerantie voor fout gebruik parkeerplaats voor personen met een beperking

De hele eerste week van december zal de politie extra controleren op het gebruik van parkeerplaatsen voor personen met een beperking. Hierbij zal nultolerantie worden toegepast. Wie dus onterecht parkeert op een plaats die voorzien is voor personen met een beperking loopt dus een reëel risico dat de wagen zal worden getakeld en een pv te krijgen. Parkeerwachters zullen foutparkeerders onverbiddelijk een GAS-boete geven. Mensen die hun wagen juist parkeren in de buurt van een parkeerplaats voor een persoon met een beperking krijgen een kaartje met een positieve boodschap onder hun ruitenwissers.

Dat dergelijke actie nodig is, bewijzen de cijfers. Dit jaar werden al 371 GAS pv’s uitgeschreven voor  onrechtmatig parkeren op een parkeerplaats voor personen met een beperking. De politie liet al 85 voertuigen takelen. In 2016 werden 385 GAS pv’s uitgeschreven en 114 voertuigen getakeld. 

app On Wheels

Rolstoelgebruikers kunnen via de app On Wheels zien welke winkels, horecazaken, parkeerplaatsen, sanitair of bezienswaardigheden voor hen toegankelijk zijn. Op dit moment zijn er voor Sint-Niklaas en deelgemeenten 240 parkeerplaatsen en 235 zaken te vinden via de app. On Wheels is gratis te verkrijgen via de App Store en Google Play. Informatie over de app is terug te vinden op onwheelsapp.com. (mb)

 

Lees ook:

AED cursus voor elke inwoner van Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas is sinds eind 2015 een hartveilige stad. Er zijn verschillende AED-toestellen beschikbaar maar de locatie daarvan wordt volgens gemeenteraadslid Filip Herman onvoldoende...