Alexander Talpe nieuwe CEO van e5 mode

SINT-NIKLAAS. Alexander Talpe is de nieuwe CEO en hoofdaandeelhouder van winkelketen e5 mode. Hij neemt het hoofdaandeelhouderschap van e5 mode over van Shopinvest. Hij wordt ook hoofdaandeelhouder van zusterbedrijf ECG NV (European Clothing Group), waarvan hij reeds CEO is. Daarmee blijven beide bedrijven in Belgische handen. Talpe is de neef van e5 mode-oprichter Etienne Kaesteker.

E5 mode en zusterbedrijf ECG NV (European Clothing Group) zijn klaar voor een nieuwe generatie. De 35-jarige Alexander Talpe is reeds CEO van ECG en wordt nu ook hoofdaandeelhouder. Ook van E5 mode wordt hij hoofdaandeelhouder en CEO. Daarmee geeft Etienne Kaesteker het aandeelhouderschap van e5 mode en ECG door aan de volgende generatie. Talpe is de neef van Kaesteker en zo blijven beide bedrijven Belgische familiebedrijven.  Concreet krijgt Talpe de helft + 1 aandeel (50,01%) in handen van e5 en ECG. Het bedrag van de transactie wordt niet bekendgemaakt. Shopinvest behoudt de rest van de aandelen (49,99%). Kaesteker zelf blijft voorzitter van de raad van bestuur van Shopinvest en hoofdaandeelhouder van Shopinvest.

Talpe is sinds 2012 CEO van ECG. ECG is een zusterbedrijf van e5 mode, dat de merken voor de winkelketen ontwerpt en laat produceren. ECG verkoopt de ontwikkelde kleding ook aan derde partijen. Beide bedrijven vallen nu dus onder één leiding. "Het is voor mij een grote eer om dat wat mijn oom en tante samen hebben opgebouwd in de laatste 38 jaar, verder te kunnen zetten", vertelt Talpe. "De waarden en missie van e5 blijven dezelfde. De vernieuwing van de winkels en de digitale transformatie zal ik verderzetten. Nadat ik uitgebreider kennisgemaakt heb met alle facetten van e5 mode, zal ik de verdere strategie bepalen en het toekomstige pad al dan niet bijsturen. Bij ECG wil ik de ingeslagen richting voortzetten. Ik wil actief verder werken aan de diversificatie van de klantenportefeuille." Talpe wil de productontwikkeling dichter bij de eindklant brengen door in te zetten op een nauwere samenwerking tussen e5 mode en ECG. "Als we vanuit de verkoop bij e5 mode informatie over onze klanten verzamelen, dan kunnen we de ontwikkeling van de merken bij ECG beter afstemmen op de eindklant", zegt Talpe. "Vanuit een eenduidige visie voor e5 en ECG wil ik focussen op onze eigen sterktes. Daarnaast blijft ECG ook verder verkopen aan derde partijen zoals Berden Warenhuizen, een kledingketen in Nederland."

"Het is tijd om de fakkel door te geven aan een jongere generatie", zegt Etienne Kaesteker. "Ik vind het belangrijk dat e5 mode een familiebedrijf blijft. Samen met de medewerkers vormen we één grote familie, waar elke klant zich thuis voelt. Ik heb het volste vertrouwen in Alexander. Raad over e5 mode geef ik nog graag, maar de verantwoordelijkheid geef ik door. Mijn rol bij Shopinvest daarentegen, zal uitbreiden. Ik wil echt gaan voor het ondersteunen en samenbrengen van dynamische, veelbelovende ondernemers, via een minderheidsaandeelhouderschap."

Etienne Kaesteker en zijn (ondertussen overleden) echtgenote Griet Talpe richtten in 1979 de winkelketen e5 mode op. E5 mode behoort tot de top 3 van de Belgische kledingketens in ons land. (mb)

 

Lees ook:

E5 Mode kiest voor persoonlijke aanpak

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase modeketen e5 gaat voluit voor een persoonlijke winkelervaring om tegengewicht te bieden tegen anonieme webwinkels. Klanten kunnen voortaan gratis beroep doen op een...