Nieuwe water- en avonturenspeeltuin in provinciaal domein Puyenbroeck 

WACHTEBEKE. Vandaag, dinsdag 18 juli 2017, gaat in het provinciaal domein Puyenbroeck de nieuwe waterspeeltuin met avonturengedeelte open voor het publiek. De nieuwe waterspeeltuin is groter, duurzamer en gevarieerder dan de oude. De speeltuin heeft 300.000 euro gekost. 

Het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke is ook in het Waasland heel bekend. Elk gezin gaat er vroeg of laat langs om te wandelen, dieren te bezoeken, te spelen op de speeltuin of om te zwemmen. Vandaag gaat de nieuwe, grotere waterspeeltuin open. De waterspeeltuin is een opvallende en omvangrijke 'uiteengespatte druppel' in gekleurd rubber midden in de zandspeeltuin met daarrond enkele 'spetters' als speelheuvel of valdemping. Naast de waterspeeltuin is een avonturenpark, een picknick- en ligweide aangelegd. De speeltuin is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelgebruikers, en zijn er speelmogelijkheden aanwezig voor personen met een beperking.

duurzaamheid

Bij de aanleg van de nieuwe waterspeeltuin is er veel aandacht uitgegaan naar duurzaamheid. Op verschillende plaatsen staan handpompen op grondwater die door kinderen zelf bediend kunnen worden. De goten en verschillende types sluizen, die in deze nieuwe waterspeeltuin verwerkt zijn, zorgen voor extra grote speelwaarde. De waterspeeltuin heeft een natuurlijke afwatering naar de zandzone en er zijn bij de aanleg duurzame materialen gebruikt, zodat het onderhoud beperkt blijft.

De nieuwe waterspeeltuin is gelegen tussen de speelkiosk en de roeivijver. Daardoor kon het aanwezige sanitair, de kleedkamers en de buitendouches geïntegreerd worden. 

De speeltuin werd ontworpen en aangelegd door de firma Donkergroen en heeft 300.000 euro gekost. (mb)

 

Lees ook:

Zwemmen in open lucht

REGIO. Dankzij het mooie weer zal dit weekend het 50 meter buitenbad in provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke geopend. Het buitenbad zal wel enkel toegankelijk zijn via het binnenbad. De...