Minister Tommelein huldigt windpark in Lokeren in 

LOKEREN. Het Storm-windpark in Lokeren werd donderdagochtend officieel ingehuldigd door Bart Tommelein, Viceminister-President van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie. De vier nieuwe windturbines langs de E17 leveren energie voor 5.500 gezinnen.

Met een symbolische druk op de knop heeft Minister Tommelein samen met een aantal jonge coöperantjes van het windpark de vier windturbines van het Storm-windpark officieel in werking gesteld. De windturbines produceren 19.500 MWh groene energie, het jaarverbruik van zo’n 5.500 gezinnen. De bouw van de windturbines aan de E17 begon in 2016. 

Via de coöperatieve Storm CVBA participeren 263 inwoners van Lokeren, Zele, Lochristi en Berlare in dit windpark. "De interesse vanuit de omwonenden voor dit project was vanaf het begin zeer groot", zegt Jan Caerts van Storm. "Zowel voor de Open Werf die we in februari organiseerden als voor de bewonersparticipatie in dit project, konden we op heel wat enthousiasme rekenen." "Elke nieuwe windturbine betekent een stap dichter bij de uitvoering van het Windplan. Het is opvallend hoe het draagvlak voor windmolens sneller groeit: steeds meer buurtbewoners zijn bereid in een coöperatie te stappen omdat ze geloven in windenergie en er hun voordeel mee doen.", aldus Bart Tommelein, Vlaams minister van energie.

De inhuldiging van de vier windturbines werd bijgewoond door Jan Briers (Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen), Filip Anthuenis (Burgemeester van Lokeren), Jozef Dauwe (gedeputeerde van leefmilieu van de provincie Oost-Vlaanderen), Jan Caerts (gedelegeerd bestuurder van Storm) en enkele tientallen coöperanten.  (mb)