Camille Bourgeois is nieuwe kinderstadsdichter

SINT-NIKLAAS. De 12-jarige Camille Bourgeois is sinds zondag 25 juni 2017 de nieuwe kinderstadsdichter van Sint-Niklaas. Zij won het van meer dan 70 kandidaten tussen 8 en 14 jaar. Maya Struyven won de Armand Van Assche poëzieprijs, een prijs voor zeer jonge dichters.

Sint-Niklaas heeft een nieuwe kinderstadsdichter: de 12-jarige Camille Bourgeois. Haar gedicht werd gekozen uit meer dan 70 inzendingen van kinderen tussen 8 en 14 jaar. Eefje Brandt, Kinderstadsdichter 2016, droeg de titel op de plechtige aanstelling in het stadhuis over aan Camille Bourgeois. Bourgeois zal tijdens haar jaar als kinderstadsdichter begeleid worden door Norbert De Beule. Zij zal op verschillende evenementen zoals de Vredefeesten en de openingen van het Huis van de Sint "op poëtische wijze hulde brengen aan haar stad". Camille houdt van lezen, zingen, gedichten en liedjes schrijven, gitaar spelen en is een actief lid bij Kinder- en Jeugdjury Sint-Niklaas. Haar favoriete dichter is Herman de Coninck en ze leest erg graag historische boeken van Marc de Bel.

Naast winnares Camille Bourgeois werden ook Maryam Azaazouh, Jolien Bogaert, Yuki Elinck en Maya Stuyven genomineerd. Juryvoorzittter Daniel Billiet, schrijver, dichter, scenarist en leraar, bracht hulde aan de vijf genomineerde meisjes. Hij hield een pleidooi voor het belang van lezen, schrijven en literatuur in het leven van jongeren en prees de inspanningen van alle jonge dichtertjes die deelnamen. De vijf meisjes wonnen, samen met hun klasgenoten, een dichterlijke workshop onder begeleiding van Norbert De Beule.

Armand Van Asscheprijs

De jury selecteerde naast een originele lofzang op de stad ook een gedicht dat in het oog springt voor de Armand Van Asscheprijs. De Armand Van Assche poëzieprijs voor zeer jonge dichters werd uitgereikt door Erika De Cuyper, weduwe van Armand Van Assche, aan Maya Stuyven. (mb)

 

Lees ook:

Sint-Niklaas zoekt nieuwe Kinderstadsdichter

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas start de zoektocht naar een opvolger voor kinderstadsdichter Emma Franckaert. Tot 30 april 2012 kunnen kinderen tussen 8 en 14 jaar, die in Sint-Niklaas wonen of school...

Kinderstadsdichter Emma Franckaert in vogelvlucht

SINT-NIKLAAS. Kinderstadsdichter van Sint-Niklaas Emma Franckaert heeft ter gelegenheid van de Ballonfeesten een passen gedicht geschreven. Het gedicht kreeg de naam 'In vogelvlucht'. Emma zal het...