Sportievelingen lopen 2500 euro bij elkaar voor Muco Waasland

BEVEREN. Op zondag 23 april liepen een aantal enthousiaste sportievelingen, tijdens de Antwerp Marathon en 10 Miles, 5, 16 of 42 km voor de vereniging Muco Waasland, een vereniging die zich inzet voor Muco-patiënten. De sportievelingen hebben met sponsoring en giften 2 500 euro bij elkaar gesprokkeld voor hun goede doel. 

"Dit bedrag is integraal overgemaakt aan Muco Waasland die dit geld goed gaat besteden aan ondersteuning van muco-patiënten. We zijn niet enkel blij met de opbrengst van onze actie maar zijn ook tevreden dat we deze vreselijke ziekte hiermee opnieuw onder de aandacht hebben kunnen brengen.", aldus Jens De Wael.

Mucoviscidose, ook wel taaislijmziekte genoemd, is een erfelijke aandoening waarbij het slijm, dat op diverse plaatsen in het lichaam wordt afgescheiden, abnormaal dik is. De belangrijkste plaatsen waar het taaie slijm wordt gevormd zijn de longen, het maag-darmkanaal, de lever,... Vooral door de luchtweginfecties hebben patiënten een duidelijk geringere levensverwachting dan normaal. (mb)

 

Lees ook:

DE HAAN. Het Zeepreventorium zet op zondag 14 november haar deuren open. Die dag is niet toevallig gekozen. Zondag 14 november is immer de Wereld Diabetes Dag en de dag nadien begint de Europese...