Mucovereniging lanceert trendy sport-mucosokken tijdens Mucoweek
REGIO. Vandaag, maandag 18 november, is de Europese Mucoweek gestart. Naar jaarlijkse gewoonte lanceert de Mucovereniging een collectie sportsokken, een verwijzing naar het centraal thema van de Mucoweek: sporten. Tegelijk is ook de campagne ‘Sporten om te leven’ gestart, waarmee de Mucovereniging aandacht vraagt voor de ziekte en het belang van sporten voor wie aan muco lijdt.
Sporten is voor iedereen belangrijk maar voor wie lijdt aan mucoviscidose is sporten nog belangrijker. Bewegen helpt immers slijmen makkelijker los te maken, zorgt voor een grotere longinhoud, sterkere ademhalingsspieren, een betere levenskwaliteit, het stimuleert de eetlust en zorgt voor een boost van het mentaal welzijn. "Naast aerosollen, kiné-oefeningen en medicatie voor de spijsvertering, maakt ook sporten deel uit van de dagelijkse mucobehandeling. Bewegen heeft een positief effect op de gezondheid van mensen met muco en het bevordert hun sociale contacten.", zegt Stefan Joris, directeur van de Mucovereniging.
De campagne wordt ondersteund met twee filmpjes: een waarin Belgian Cat Emma Meesseman het opneemt tegen basketbaltalent Mattia-Luca (13) en een tweede filmpje waarin Red Lion Vincent Vanasch de nul probeert te houden tijdens een hockeypartijtje met de Brusselse hockeyspeelster met muco Kathleen Mentrop (35).
De Mucovereniging lanceert opnieuw een collectie sokken, sportsokken deze keer. De opbrengst wordt gebruikt om mensen met muco te steunen. De #mucosocks voelen licht aan en houden je voeten droog dankzij de vochtafdrijvende Dryarn®-vezel. De sokken zijn beschikbaar in 5 verschillende maten: 33-35, 36-38, 39-41, 42-44 en 45-47. De sokken kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar op mucoweek.be.
mucoviscidose
In België lijden 1.379 mensen aan mucoviscidose. Dankzij de wetenschap verbeteren behandelingen en nieuwe medicijnen zorgen dragen bij tot een betere levenskwaliteit en een stijgende levensverwachting. Maar de ziekte blijft ongeneeslijk. Patiënten hebben dagelijkse therapie nodig om infecties in de longen tegen te gaan, om langdurige antibioticakuren en ziekenhuisopnames te voorkomen, evenals spijsverteringsproblemen en ondervoeding. Die therapie kan dagelijks tot 4 uur in beslag nemen. (mb, foto: Kathleen Mentrop en Vincent Vanash, © Jeroen Willems)