Twee verlengde weekends werken op E17 op komst

LOKEREN/WAASMUNSTER. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt zich klaar voor twee weekends werken op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster, in de rijrichting Antwerpen. Tijdens de werken blijven allen op- en afritten open maar het verkeer moet tijdelijk over twee versmalde rijvakken en deels over 1 rijvak rijden in plaats van 3. 

Het wegdek van de E17 richting Antwerpen krijgt een nieuwe asfaltlaag, vanaf de spoorwegbrug net voor Lokeren tot aan het complex in Waasmunster. Om de hinder te beperken kiest het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ervoor om deze werken uit te voeren tijdens twee verlengde weekends. De zwaar belaste rechterrijstrook wordt over een afstand van 2,5 km aangepakt tot op de fundering. Op de middenrijstrook vervangt de aannemer in een 6 km lange zone de toplaag en de eerste onderlaag. Tenslotte krijgt de linkerrijstrook over een traject van 6 km een nieuwe toplaag in asfalt. Tijdens de werken moet het verkeer op E17 over twee versmalde rijstroken of slechts één rijstrook richting Antwerpen rijden. Het verkeer richting Gent ondervindt geen hinder. Alle op- en afritten blijven steeds open. 

De eerste fase start op 24 mei om 21 uur en duurt tot en met zondag 28 mei. In de fase vernieuwt de aannemer het asfalt op rechterrijstrook. Het verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken. Enkel van donderdagavond tot vrijdagochtend is er slechts één rijstrook open. Op maandagochtend 29 mei, voor de ochtendspits, is alles terug open. 

Tijdens het Pinksterweekend, van vrijdagavond 2 juni om 22 uur tot 5 juni, zal worden gewerkt aan de midden- en linkerrijstrook. Het verkeer rijdt dan op één rijstrook richting Antwerpen. Op dinsdagochtend 6 juni voor de ochtendspits zullen alle rijstroken terug open zijn. (mb)

 

Lees ook:

Fietspad langs N403 tot Nederlandse grens

SINT-GILLIS-WAAS.  Het Agentschap Wegen & Verkeer wil veilige fietspaden aanleggen langs de N403 van Sint-Niklaas tot aan de grens in Kapellebrug. De gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas besliste om...