Op- en afritten E17 Haasdonk dicht

HAASDONK. Op dinsdag 22 juli start de tweede fase van de werken op de E17 tussen Haasdonk en Sint-Niklaas. Tijdens deze fase van de werken wordt de volledige rijbaan richting Gent voledig vernieuwd. Dat betekent dat het verkeer tijdelijk over twee versmalde rijstroken moet.

 

Goed om weten is dat het volledige op- en afrittencomplex in Haasdonk (15a) wordt afgesloten. Enkel de hulpdiensten mogen er dan nog gebruik van maken. Het verkeerscentrum verwacht files van ongeveer 6 km in beide rijrichtingen.

 

Het verkeer richting Gent wordt door de middenstrook geloodst en rijdt op twee versmalde vakken verder richting Gent. Net voor de laterale weg in Sint-Niklaas kan er opnieuw op de normale plaats worden gereden. Daardoor kunnen de afritten Sint-Niklaas en Temse open blijven. Om plaats te maken voor het verkeer richting Gent, wordt ook de andere rijrichting op twee versmalde rijstroken gebracht.

 

Voor het lokale verkeer zijn er omleidingen voorzien langs de N70 voor Haasdonk en via de N16 en N485 voor Steendorp.

 

Op dinsdag 22 juli wordt de signalisatie aangebracht. Daags nadien zal de aannemer de metalen barrière tussen de rijstroken plaatsen en gaan de op- en afritten van Haasdonk dicht. Op 31 augustus moeten de werken afgerond zijn. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  De autosnelweg E17 tussen Sint-Niklaas en Destelbergen krijgt in september een nieuwe toplaag asfalt. Er zal vanaf 5 september in verschillende zones, in beide rijrichtingen, worden...

SINT-NIKLAAS/TEMSE. Vanaf dinsdag 16 augustus krijgen de parallelwegen van de E17 aan het op- en afrittencomplex van Sint-Niklaas-West en Sint-Niklaas-Centrum een nieuwe toplaag asfalt. Hierdoor...