Weduwe organiseert uniek Gedenkpopconcert

NIEUWKERKEN. Weduwe Nette Scheepstra geeft op zaterdag 13 mei haar tweede Gedenkpopconcert in De Vlasbloem in Nieuwkerken-Waas. Deze avondvullende live muziekshow vormt een persoonlijk gedenkmoment voor iedereen die iemand heeft verloren. 

"Toen ik weduwe werd, ontdekte ik dat onze cultuur na de uitvaartdienst totaal geen gebruiken kent op het gebied van rouw. Ik wilde rouwen, stilstaan, ergens héén met mijn verdriet, niet zozeer 'verwerken'. Ik ben na het overlijden gaan zingen en bedacht toen Ggedenkpopconcert. Met dit concert wil ik dan ook iedereen die op een mooie manier stil wil staan bij zijn of haar overleden dierbare, een moment van rouw bieden", vertelt de 41-jarige weduwe uit Rotterdam.

In 2015 gaf ze een intiem gedenkpopconcert in Rotterdam. "Het was een prachtige avond waar mensen het concert echt ervoeren als hun eigen gedenkmoment dat ze konden delen met lotgenoten. En dat was ook precies de bedoeling", aldus Nette. 

Door de animo vanuit België organiseert ze samen met de Vlaamse coördinatrice Patricia Braet het concert nu ook in Oost-Vlaanderen. Het concert vindt plaats op zaterdag 13 mei om 19.30 uur in zaal De Vlasbloem te Nieuwkerken. Tickets kosten 15,50 euro en zijn verkrijgbaar via gedenkpopconcert.wordpress.com/tickets. (mb)