Ashton Brothers brengen nieuwe show Enfants Terribles in Ter Vesten

BEVEREN. De Nederlandse spektakelgroep Ashton Brothers, internationaal gelauwerd voor hun humoristische variété-shows, brengen op vrijdag 5 mei de show 'Enfants Terribles' in Cultuurcentrum Ter Vesten in Beveren. Bezoekers mogen zich verwachten aan een magische, sprookjesachtige en en tegendraadse wereld.

Joost Spijkers, Friso van Vemde en Pim Muda van de Ashton Brothers zeggen zelf aan het Peter Pan-syndroom te lijden: ze vinden het maar moeilijk om op te groeien. Maar dat komt net hun show ten goede. Voor Enfants Terribles keren ze terug naar het jeugdige enthousiasme zoals je dat bij kinderen en Peter Pan terugvindt. "De titel - letterlijk vertaald ‘verschrikkelijke kinderen’ - komt inderdaad voort uit de kindertijd, je bent dan veel vrijer en inderdaad: dat onbezonnene, dat is ook wel onze manier van werken.", zegt Friso van Vemde. De lossere betekenis van 'enfant terrible' staat voor onconventioneel en tegendraads gedrag. Precies van toepassing op de magische, sprookjesachtige wereld die de Ashton Brothers keer op keer weten te creëren. Een wereld vol muzikale en acrobatische toeren, waar altijd veel te lachen valt. "Cabaretkenner Jacques Klöters omschreef ons, nadat hij ons eerste programma had gezien, als ‘kwaadaardige kinderen’ die over het podium stuiterden. Dat vonden we voor deze show een leuk uitgangspunt, om die gekte weer op te zoeken en de energie die daar bij hoort.", aldus Pim Muda. "We willen fysiek in Enfants Terribles er echt alles uit halen wat er in zit. Wat Friso bijvoorbeeld op een ladder kan is geen kinderspel. Of eigenlijk wel natuurlijk…"

back to basics

Waarin de Ashtons ook terug naar vroeger willen, is de romantiek van toen ze pas begonnen. "We zaten nog op de kleinkunstacademie en ik weet nog dat we begonnen met twee tafels en een paar vuilniszakken met ondefinieerbare troep.", vertelt Friso. "Onze vorige show Treasures had een vliegend en computergestuurd decor, we hadden megatrailers mee om alle spullen te vervoeren en enorm veel mensen die met ons meereisden. Die show was technisch zo groot, dat we voor ons gevoel te weinig flexibel konden zijn. Dus hebben we ons nu ten doel hebben gesteld om met simpelere middelen hetzelfde effect te bewerkstelligen. Natuurlijk gaan we weer de hoogte in en hebben we stellages waar we vanaf kunnen vallen, dat blijft altijd een onderdeel van onze shows. Maar het op een simpelere manier proberen voor elkaar te krijgen, prikkelt onze creativiteit, merken we.", vult Pim aan. 

Wat de mannen ook doen, ze willen er eigenlijk altijd een verhaal mee vertellen, op wat voor manier dan ook. Soms vallen er wel eens acts af omdat ze gewoonweg te gevaarlijk zijn of te lastig om vaak te doen. "Daarom trainen we ook veel, om conditie op te bouwen om zo’n voorstelling te kunnen spelen. Dat je, nadat je in de trapeze hebt gehangen, toch een nummer op de gitaar kunt spelen, terwijl je armen eigenlijk verzuurd zijn.", aldus Joost.  "Dat zijn wel de momenten dat we ons circusartiesten voelen trouwens. Dat wat we als jongetjes allemaal wilden worden.", besluit Pim.

Vrijdag 5 mei halen de Ashton Brothers hun stunts uit in CC Ter Vesten in Beveren. (mb)

info: ashtonbrothers.nl

 

 

Lees ook:

Orkest van de Rode Muizen viert tiende verjaardag

BEVEREN. Het Orkest van de Roze Muizen viert z’n tiende verjaardag met het jubileumconcert 'The Best of 10 jaar Rode Muizen' in Cultuurcentrum Ter Vesten. Op de playlist staan de populairste...