Ketnetband komt naar Molenbergkermis Kruibeke

KRUIBEKE. In het paasweekend organiseert de fanfare Sint-Cecilia van Kruibeke de Molenbergkermis. Er zijn dit jaar enkele nieuwigheden, waaronder een optreden van de Ketnetband. 

Vorig jaar kwam de Molenbergkermis in het nieuws door een weggewaaide tent. Dit jaar staat de organisatie er opnieuw. Na bijna 35 jaar is de Molenbergkermis een begrip in Kruibeke. Meer dan 100 vrijwilligers zijn ruim een week in de weer voor het driedaagse evenement. "Op woensdag voor Pasen beginnen we er steevast aan", vertelt Roeland Van Hul, een van de trekkende krachten. "Dan zetten we de grote feesttent op en starten we een week van weinig slaap. Dit jaar opent de feesttent al op vrijdagavond, voor een heuse kaartcompetitie bieden en kingen. Er vallen kippen te winnen en de hoofdprijs is een fiets. Liefhebbers en supporters zeker welkom."

"Sinds enkele jaren is de Jupiler Night op zaterdag een steeds succesvollere formule", gaat Van Hul verder. Maar op paaszaterdag is er ook de barbecue, waar niet alleen de vleeseter maar ook de visliefhebber aan zijn trekken komt. "Er is ruime keuze uit vlees en vis, onder meer ook bakharing. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de menu’s vind je op molenbergkermis.be."

Voor het eerst organiseert Molenbergkermis een kinderfeest op zaterdagnamiddag, met als topattractie de Ketnetband. In samenwerking met KLJ Kruibeke is er de hele middag vertier voor de kleinsten, terwijl er opvang voor de (groot-)ouders voorzien is bij een lekkere pannenkoek. Het is tevens ook de aftrap voor de zomertoer van de Ketnetband.

Het hoogtepunt van het feestweekend is het paasbal op zondagavond, wanneer meer dan 1500 feestvierders naar de Molenberg komen afgezakt. "We zetten erg in op veiligheid," verklaart voorzitter Raf D’Hollander. "Vorig jaar kregen we nog complimenten van de veiligheidsdiensten. Ondanks de neergewaaide feesttent, hadden de veiligheidsplannen en -maatregelen goed gewerkt. De goede voorbereiding en discipline van onze organisatie tijdens de feestnachten, werpen hun vruchten af."

Molenbergkermis is er in het paasweekend op 14, 15, 16 en 17 april 2017. (mb)

info: molenbergkermis.be

 

Lees ook:

Veerdienst Bazel-Hemiksem weekendje buiten dienst

BAZEL. Komend weekend worden de vlotpontons aan de veersteigers in Bazel en Hemiksem vervangen. Daardoor is de veerdienst Bazel-Hemiksem het hele weekend niet beschikbaar. Maandag 25 juni 5 uur ‘s...

Zeelt en bittervoorn in Kruibeke

KRUIBEKE. Zaterdag 21 april was Wereldvismisgratiedag. Daags voordien gaven visserijbiologen een visdemo aan de stuw aan de Blauwe Gaanweg in Bazel. Onder meer enkele klassen van de...

CM Kruibeke neemt intrek in gerenoveerd kantoor

KRUIBEKE. Het kantoor van CM Kruibeke is helemaal vernieuwd en kreeg een frisse, moderne look. CM huist al 35 jaar in het kantoor aan het O.L.Vrouwplein 13 in Kruibeke en was aan modernisering toe....