Politie controleert sluipverkeer door vrachtwagens

REGIO. Vorige week voerde politiezone Waasland-Noord een week lang controles uit op sluipverkeer door zwaar vervoer. Zo'n 19 vrachtwagens kregen controle. De poltie schreef zes boetes uit voor het negeren van een doorgangsverbod voor vrachtwagens van +3,5 ton.

Daarnaast werden acht bestuurders onderworpen aan een alcoholcontrole. Alle testen waren negatief. Verder noteerde de politie nog volgende inbreuken: 1 inbreuk rij- en rusttijden, 3 inbreuken gebruik GSM, 1 inbreuk rood licht, 1 inbreuk snelheid, 2 inbreuken parkeren en 1 inbreuk verzekering.

Om paal en perk te stellen aan sluipverkeer zal de politie regelmatig controles doen op zwaar vervoer. (mb)

 

Lees ook:

Anti-inbraakactie politiezone Waasland-Noord

BEVEREN. De politiezone Waasland-Noord hield dinsdag vanaf de vooravond een anti-inbraakactie. Het was een bewuste keuze om reeds in de vooravond te starten, want uit analyses blijkt dat een deel...

Inbraak

BEVEREN. Donderdagavond stelden de bewoners van een woning aan de Melseledijk in Beveren vast dat er was ingebroken. Op het eerste zicht werd er niets gestolen.  (mb)

Pogingen tot inbraak

MELSELE/STEKENE. Onbekenden hebben geprobeerd in te breken in een woning in de Gaverlandstraat te Melsele. Ze geraakten niet binnen. 

Diefstallen

BEVEREN. Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag  een walkman gestolen uit een personenauto die geparkeerd stond in de Vlasbloemstraat te Melsele. 

Dronkaards rijden tegen geparkeerde auto's

TEMSE. Een 26-jarige man uit Temse reed met zijn voertuig een geparkeerd voertuig aan in de Sint Jorisstraat te Temse. De man blies bij een ademtest positief. Hij had 2,77 promille alcohol in zijn...

Licht gewonde bij aanrijding

BEVEREN. Vrijdag omstreeks  12.50 uur botsten een vrachtauto en een personenwagen in de Ciamberlanidreef in Beveren.  Eén bestuurder werd licht gewond. (mb)