Schoolerf Kallobaan mist doel niet

BEVEREN. Nadat twee jaar geleden de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Kallobaan van start gingen, is deze straat toch wel iets speciaals in het centrum van Beveren. Het gaat hier misschien toch wel over de meest drukke schoolomgeving van de gemeente. Er zijn drie scholen gevestigd: de Sint-Maarten campus met meer dan 1600 leerlingen, de lagere school voor buitengewoon onderwijs Sint-Rafaël met een 100 leerlingen en de Sancta Mariaschool met ongeveer 300 kinderen. Iets verder op de Kallobaan is ook nog een revalidatiecentrum. Laat ons stellen dat er op de Kallobaan alles samen bijna 2000 leerlingen bewegen.

Het was dan ook maar logisch dat het gemeentebestuur hier een schoolerf wilde aanleggen. Met succes trouwens want de Kallobaan staat honderd procent in het teken van onderwijs en het schoolerf loopt van aan de Kloosterstraat tot aan de Luitenant Van Eepoelstraat.

Het ligt een beetje verhoogd en het okergeel is er de kleur van weg -en voetpaden. Natuurlijk dat een paar boompjes het ook wat frisser maken. Het is er éénrichtingsverkeer. Van aan de Van Eepoelstraat tot aan de Beukenhoflaan is het een woonerf geworden, alles op één niveau en in het grijs. Enkele wegversmallingen doen ook hun werk op vlak van veiligheid. Thans blijkt dat de heraanleg van de schoolomgeving Kallobaan een juiste keuze was. (flvdv)

 

Lees ook:

BEVEREN. Na de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen starten woensdag 2 mei rioleringswerken aan de Kallobaan in Beveren. De werken zijn opgedeeld in vier fases, waarvan er twee pas na...

BEVEREN. De Kallobaan tussen de Kloosterstraat en de Leurshoek wordt volledig heraangelegd. De weg, parkeerstroken en de voetpaden worden vernieuwd. Ook het rioleringstelsel wordt heraangelegd....