Rioleringswerken in Kallobaan

BEVEREN. Na de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen starten woensdag 2 mei rioleringswerken aan de Kallobaan in Beveren. De werken zijn opgedeeld in vier fases, waarvan er twee pas na het bouwverlof zullen starten. 

De Kallobaan krijgt een nieuw, gescheiden rioolstelsel dat wordt aangesloten op het stelsel onder het kruispunt met de Halfdreef. Na het vervangen van het rioolstelsel wordt de straat van gevel tot gevel heraangelegd. De voetpaden worden heraangelegd in betonstraatstenen en het wegdek krijgt een asfaltlaag. Ter hoogte van de schoolomgevingen komt een zone 30 en wordt de straat aangelegd in Okergeel beton. De voetpaden worden uitgevoerd in betonstraatstenen van dezelfde kleur.

De werken die woensdag in fase 1 starten lopen van het kruispunt aan Leurshoek tot de Ter Gaverlaan. Fase 2 loopt van de Ter Gaverlaan tot de Soldatendreef. In deze fases moeten de nutmaatschappijen na het uitbreken van de riolering hun distributienetten vernieuwen. Pas daarna wordt er een nieuw wegdek gelegd. De werken in fase 2 zullen rond 15 juni starten.

Fase 3 en 4, die na het bouwverlof starten, omvatten de strook van de Soldatendreef tot de Kloosterstraat. In de tussenperiode zorgt een minder hinder steensslag er voor dat de woningen  bereikbaar blijven. Om transporthinder en het gebruik van nieuwe grondstoffen te beperken, zal de uitgebroken beton herbruikt worden als funderingslaan voor de nieuwe asfaltlaag van de Kallobaan. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Nadat twee jaar geleden de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Kallobaan van start gingen, is deze straat toch wel iets speciaals in het centrum van Beveren. Het gaat hier...

BEVEREN. De Kallobaan tussen de Kloosterstraat en de Leurshoek wordt volledig heraangelegd. De weg, parkeerstroken en de voetpaden worden vernieuwd. Ook het rioleringstelsel wordt heraangelegd....