Toetiewoetie's Team fietst tegen kanker

BURCHT. Toetiewoetie's Team uit Burcht fietst van 9 tot 12 mei 2013 mee met de vierde editie van de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Dat is een fietstocht van 1.000 kilometer die tijdens het hemelvaartweekend wordt gereden in ploegen van maximum acht renners die tijdens de vierdaagse acht ritten van 125 kilometer onder elkaar verdelen. De tocht doet alle Vlaamse provincies aan en er wordt gereden in drie pelotons met fietssnelheden van gemiddeld 24, 27 en 30 per uur. Mechelen fungeert als gaststad als dagelijkse start- en aankomstplaats. Deelnemende ploegen betalen 5.000 euro inschrijvingsgeld. De netto-opbrengst gaat naar levensbelangrijk kankeronderzoek. In 2012 werd zo 1.805.000 euro opgehaald.

Toetiewoetie's Team

Toetiewoetie's Team is een initiatief van de nu 24-jarige Anke Antonissen. Ze vecht al sinds 2007 tegen kanker en neemt met haar team voor het eerst deel aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Eigenlijk wilde Antonissen al in 2012 meedoen, maar de 5.000 euro startgeld schrikte toen wat af. De belofte van het bedrijf van schoonbroer Elio om 2.500 euro te sponsoren, trok haar dit jaar over de streep. Door de gulle steun van familie, vrienden en kennissen zal het startgeld wel worden gehaald. Beter, de familie van Anke Antonissen hoopt zelfs nog een tweede team te kunnen inschrijven.

Anke Antonissen houdt alles bij op haar blog toetiewoetie.wordpress.com. Meer informatie over de 1000 km van Kom op tegen Kanker is terug te vinden op 1000km.be. (mb)

 

Lees ook:

Plantjesweekend Kom op tegen Kanker

SINT-GILLIS-WAAS. In september is het Plantjesweekend ten voordele van Kom op tegen Kanker aan z’n 23ste editie toe. Traditioneel worden er dan azalea’s verkocht aan 7 euro het stuk. Duizenden...

MIWA-zone snoeide 53 m³ tegen kanker

SINT-NIKLAAS. MIWA blikt tevreden terug op de actie 'Snoeien tegen kanker'. Het doel van actie was om tussen 16 juni en 1 augustus zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen ten voordele van de...