Onbekend talent stelt tentoon in Hamme

HAMME. Elk jaar werkt de deelraad 'Beeldende Kunsten' uit Hamme een project uit. Meestal kiest de raad een Hamse kunstenaar maar dit jaar zet de raad onbekend talent in de kijker. Het project van de 'Beeldende Kunsten' geeft onbekende kunstenaars de kans om hun werk te tonen in een overkoepelende tentoonstelling op drie locaties: De Molen aan het Posthoornplein 6a, de H. Familiekerk in de P. Vanderjeugdlaan en OC De Reiger in de Baasrodeveerstraat. 

"Meestal kiezen we voor een Hamse kunstenaar die naam en faam geniet of door de tijd in het verdomhoekje dreigt te raken.", legt Annie De Paepe, voorzitster van de deelraad 'Beeldende Kunsten' uit. "Dit jaar hebben we ervoor gekozen om onbekend talent in de kijker te zetten. Talent dat te vinden is bij ons in het deeltijds kunstonderwijs van Hamme." In Hamme bestaat het kunstonderwijs uit twee academies: de academie voor Beeldende Kunsten en de academie voor Muziek, Woord en Dans. Sinds vorig academiejaar wordt de scheiding tussen beide academies op artistiek-pedagogisch vlak weggewerkt. "Ons project zet het talent van onbekende kunstenaars in een overkoepelende tentoonstelling in de kijker op drie locaties waarbij alle disciplines aan bod komen in onderlinge samenwerking met de Academies.", weet De Paepe. 

De tentoonstelling in De Molen aan het Posthoornplein 6a, de H. Familiekerk in de P. Vanderjeugdlaan en OC De Reiger in de Baasrodeveerstraat is vrij toegankelijk op zaterdag 29 september, 6 en 13 oktobern, op zondag 30 september, 7 en 14 oktober. De leerlingen van de hogere graad muziek geven op zondag 7 oktober om 15 uur een concert in de H. Familiekerk. Op zondag 14 oktober is er in OC De Reiger muzikale animatie tussen 15 en 16 uur.

Wie de drie locaties graag per fiets bezoekt, kan bij VVV Hamme terecht voor een gepaste fietsroute. (mb)

 

 

Lees ook:

cover van de dichtbundel 'Opspattend woordenschuim'TEMSE. De tentoonstelling 'My way in woord en beeld' Hamse kunstenares Annie De Paepe is vrijdagavond geopend in het gemeentemuseum van...

de cover van de gedichtenbundel 'Opspattend schuim' van Annie De PaepeHAMME. Vanaf vandaag is de gedichtenbundel van de Hamse kunstenares Annie De Paepe te koop. De Paepe is al jaren bezig met...