Gedichtenbundel 'Opspattend schuim' vanaf vandaag te koop

Image
de cover van de gedichtenbundel 'Opspattend schuim' van Annie De Paepe
HAMME. Vanaf vandaag is de gedichtenbundel van de Hamse kunstenares Annie De Paepe te koop. De Paepe is al jaren bezig met fotografie en is pas twee jaar geleden begonnen met het schrijven van poëzie bij haar foto's. Het boek is daar een logisch gevolg van. De gedichtenbundel  biedt een beeld op de creatieve gedachtenkronkels van een kunstenares die in het woord een tweede roeping lijkt te hebben gevonden.

Annie De Paepe maakte in het verleden al fotoreportages over de bekende Mirabrug in Hamme maar staat er om bekend om alledaagse dingen op een eigen manier in beeld te brengen. Bij elke tentoonstelling die ze geeft, probeert ze haar eigen grenzen te verleggen en zo is ze op het idee gekomen om fotografie te combineren met poëzie. "Ik ben twee jaar terug beginnen poëzie schrijven om in mijn beelden te verwerken omdat ik deze techniek gebruikt had voor de klas 'woord' bij de tentoonstelling over de beide academie's van Hamme. Dit was zo'n geweldig succes dat ik zelf een cursus 'creatief schrijven' ben gaan volgen om mijn eigen poëzie te verwerken in mijn eigen beelden.", aldus Annie De Paepe. "Het is eigenlijk op aanraden van de voorzitter van de cultuurraad om mijn gedichten te bundelen. Het boek is een dichtbundel met gevoelens en gedachten, verwoord en omgezet tot poëzie. Ik vind het fijn om nu niet alleen diverse foto's in elkaar te laten overvloeien maar nu kan ik een beeld versterken met een tekstfragment of een tekst sterker laten uitkomen met een beeld of beeldcollage. Samen vormen ze een foto- Art."

De dichtbundel 'Opspattend schuim' wordt op vrijdag 5 maart voorgesteld bij de opening van de tentoonstelling 'My way in woord en beeld' in het Gemeentemuseum te Temse. Die tentoonstelling is van 6 tot en met 21 maart geopend op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur, op zondag ook van 10 tot 12 uur.

Wie niet kan wachten, kan de gedichten al online kopen op freemusketiers.nl. De bundel kost 14,95 euro. (mb)

 

 

Lees ook:

HAMME. Elk jaar werkt de deelraad 'Beeldende Kunsten' uit Hamme een project uit. Meestal kiest de raad een Hamse kunstenaar maar dit jaar zet de raad onbekend talent in de kijker. Het project van de...

cover van de dichtbundel 'Opspattend woordenschuim'TEMSE. De tentoonstelling 'My way in woord en beeld' Hamse kunstenares Annie De Paepe is vrijdagavond geopend in het gemeentemuseum van...