WaesMeer komt terug met nieuw leven

TEMSE/TIELRODE. Het WaesMeer is terug op weg om in het kader van een aantrekkelijk Scheldeland, een voorname rol te spelen. Nu het er in geslaagd is een Gerechtelijk Akkoord te overleven kunnen Michèle Rodenbach en Jos Van Den Bosch op 15 mei starten aan  hun 15de  jaar WaesMeer. Na de brand op Kerstdag 1996, de perikelen nadien met de verzekering, de problemen met de heropbouw en nu het Gerechtelijk Akkoord, hoopt de NV WaesMeer eindelijk de vruchten te mogen plukken van alle geleverde inspanningen in de voorbije 14 jaar.

 

Het WaesMeer heeft, onder het alziend oog van commissaris ter opschorting, meester Jozef Dauwe, bewezen dat alles mogelijk is, mits enorme inzet en doorzettingsvermogen van zowel directie als personeel. Enerzijds werd de hulp ingeroepen van het advocatenkantoor DLA met aan het hoofd  Christian Van Buggenhout, bekend om zijn klare kijk op bedrijven in moeilijkheden, en anderzijds werd de N.V. WaesMeer bijgestaan door Hans Van Rijckeghem van het Consultant bureau Lessius. Al deze mensen vormden een sterk team om de moeilijke periode van 24 maanden door te komen en aan alle verplichtingen, opgelegd door de Rechtbank bij het toestaan van het Gerechtelijk Akkoord, na te komen en  bovendien ook alle betalingen volgens het herstelplan uit te voeren.


WaesMeer is terug ook al werden de uitbaters in de 15 jaar niet gespaard van tegenslagen en problemen van allerlei aard. Ze maakten echter van een verloederd en verwaarloosde domein met een zeer slechte naam en faam, een oord waar iedereen wil zijn. Met hun meer dan 123.000 bezoekers in 2003 en meer dan 131.000 in 2004 overschreden zij de stoutste verwachtingen.


Alleen al tijdens de wekelijkse themabrunchen iedere zon- en feestdag, haalden zij zowel in 2003 als in 2004, meer dan 300 reservaties per week of in totaal meer dan 40.000 bezoekers.


Natuurlijk is binnenspeeltuin 'Joepie' hier niet vreemd aan. De combinatie van een rustig etentje voor de volwassenen en een fantastische speeldag voor de kinderen was vanaf het begin een schot in de roos. Met de binnenspeeltuin voor de kleinsten en de verschillende play - stations voor de iets groteren, wordt aan alle kinderwensen voldaan. Met de uitgebreide all in buffetten worden ook de volwassenen meer dan gewoon in de watten gelegd.


Ook de Brochetterie die een nieuwe all in formule in het Waasland bracht, kent zijn succes. Zowel voor een gezellig avondje uit als voor een familiefeest of een klein bedrijfsfeest is deze formule zeer gewild. Verder staan feestsalons 'De Rietgors' bekend om het organiseren van grotere familie -en bedrijfsfeesten.


Ook voor 2005 ziet het reservatieboek er reeds zeer rooskleurig uit.  Tot slot zijn er nog de gezellige en sportieve weekend of midweekarrangementen die samen met Vlaanderen Vakantieland gepromoot worden. (F)

 

Lees ook:

Bewoners Waesmeer kunnen op twee oren slapen

TIELRODE/TEMSE.Op woensdag 25 juni keurde de provincieraad van Oost-Vlaanderen het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) goed, dat in een definitieve oplossing voorziet voor de permanente...