Samen groene stroom kopen

SINT-GILLIS-WAAS. Het Oost-Vlaamse provinciebestuur organiseert opnieuw een groepsaankoop van 100% groene stroom. Ruim 63 gemeenten, waaronder Sint-Gillis-Waas en Stekene, ondersteunen het initiatief. Vrijblijvend inschrijven kan vanaf 23 maart 2012.

Groene energie is energie, gewonnen uit hernieuwbare energiebronnen als zonne-energie, windenergie of energie door het vergisten van groenten -, fruit -en tuinafval (biomassa).  Deze energiebronnen sturen minder tot geen vervuilende gassen zoals CO2 of andere broeikasgassen in de lucht. Bij de eerste georganiseerde groepsaankoop stapten meer dan 10.000 gezinnen over naar een groen energiecontract, waarbij die gezinnen tussen 250 en 500 bespaarden.

Nu organiseert de provincie een tweede groepsaankoop. Inschrijven kan vrijblijvend tussen 23 maart 2012 en 7 mei 2012.  Op een online veiling op 7 mei kunnen energieleveranciers hun beste bod geven, waarna iedereen die inschreef een persoonlijk aanbod van de goedkoopste energieleverancier krijgt. Pas dan hoeven de deelnemers te beslissen of ze de overstap maken. Overstappen kan tot en 21 juni 2012. Veranderen van leverancier kan dan tussen 1 augustus 2012 en 31 januari 2013.

Inschrijven kan via de website samengaanwegroener.be.

professionele contracten

Zelfstandigen en bedrijven met een verbruik tot 50 000 kWh elektriciteit (laagspanning) en tot 100 000 kWh aardgas kunnen ook deelnemen. Dat kan enkel online tot en met 6 mei 2012. Voor bedrijven is een aparte veiling voorzien op 14 mei 2012. Deze groepsaankoop wordt ondersteund door de POM Oost-Vlaanderen.

infoavond

De gemeenten Sint-Gillis-Waas en Stekene organiseren op 28 maart om 20 uur een infoavond in GC De Route, Stationstraat 201 te Sint-Gillis-Waas. Wie de infoavond wil bijwonen en wil inschrijven, brengt de laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee. (mb)

info:
- Sint-Gillis-Waas: Frauke Van Goethem, 03 727 17 52, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Stekene: dienst Milieu, 03 790 03 20, milieu&Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
samengaanwegroener.be

 

 

Lees ook:

Groepsaankoop groene energie succesvol in Stekene

STEKENE.  Met meer dan 520 inschrijvingen is de groepsaankoop van 100 procent groene elektriciteit en aardgas een succes in Stekene. Daarmee eindigt Stekene op de 39ste plaats van alle Oost-Vlaamse...

IZEN en Belfius starten groepsaankoop zonnepanelen

REGION. IZEN Energy Systems, één van de winnaars van de groepsaankoop van de provincie Antwerpen, start samen met Belfius, een groepsaankoop voor zonnepanelen in het Waasland. Beide bedrijven noemen de...

Frituristen kopen samen snacks aan

KASTEL. De prijsstijgingen van frituursnacks lokken reactie uit bij frituuruitbaters in het hele land. Chris Verschueren, van Traiteur Chris uit Hamme, heeft nu het initiatief genomen om een...