Rock Bassodawish steunt onderwijsproject

DE KLINGE. De vzw Dorizon Doenja organiseert voor haar onderwijsproject in Tanzania steun een benefietconcert. Rock Bassodawish brengt vier Wase en Nieuw-Naamse rockbands naar het parochiehuis van De Klinge. De organisatie rekent op vrijgevige toeschouwers want zij kiezen zelf hoeveel inkomgeld ze betalen op 3 maart. 

Het Stekense trio Majira Hisia trekt rond 20.30 uur het benefietconcert op gang met een akoestisch optreden. Daarna is het de beurt aan Monkey Juice, om 20.30 uur gevolgd door het Nieuw-Naamse Planché dat eigenzinnige covers brengt. Stevige rocknummers van Salmon Trout sluiten het concert af.  Het concert vindt plaats in de zaal van het Parochiehuis, Sint-Gillisstraat 14 te De Klinge. Toeschouwers betalen aan de inkom een zelf te kiezen bijdrage.

De opbrengst van Rock Bassodawish gaat naar het project 'Educatie, Water en Gezondheidszorg voor de jongeren van Bassodawish' van Dorizon Doenja vzw. De vzw steunt in Bassodawish (Tanzania) de uitbouw van een meisjesinternaat voor 720 jongeren met middelbare school. Daarnaast investeert Dorizon Doenja vzw in extra watervoorziening en primaire gezondheidszorg.

Sinds december 2011 verleent ook de Koning Boudewijnstichting haar medewerking aan het project. De giften aan de Koning Boudewijnstichting zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro (art. 104 WIB).  Wie het project wil steunen, kan een bijdrage storten op de projectrekening 'Educatie, Water en Gezondheidszorg voor de jongeren in Bassodawish', beheerd bij de Koning Boudewijnstichting, op rekening BE10 0000 0000 0404 met BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding ***128/2469/00087***. (mb)

 

 

Lees ook:

DE KLINGE. Uit meer dan 30 aanvragen is het project 'Groene Energie voor Bassodawish - Tanzania' van Dorizon Doenja vzw uit De Klinge bij de 3 overblijvende kanshebbers om gesteund te worden door...