Nieuw bestuur voor Vlaams Belang in regio Dendermonde - Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS/DENDERMONDE. Vlaams Belang Dendermonde-Sint-Niklaas koos op haar jongste raadsvergadering een nieuw bestuur.  Stekenaar Rudi De Boever neemt als nieuwe regiovoorzitter de fakkel over van de Temsese advocaat Alain Cleyman, die op professionele redenen uit het regiobestuur stapt. 

Luk Dekeyser (70) uit Kruibeke wordt verantwoordelijk voor de mandatarissenwerking, terwijl Gilberte Geers (63) uit Stekene als penningmeester niet alleen het financiële luik voor haar rekening neemt, maar ook verantwoordelijk wordt voor de seniorenwerking. De 38-jarige Buggenhoutenaar Steven Creyelman wordt perswoordvoerder en neemt de nieuwe media voor zijn rekening. Daarnaast blijven een aantal bestuursleden hun functie behouden. Stefaan Van Gucht (49) uit Baasrode en Jef Schelfhout (61) uit Beveren werden bevestigd als ondervoorzitter en de 39-jarige Björn Roose blijft secretaris.

Lena Van Boven (47) uit Lokeren, Hugo Pieters (60) uit Sint-Niklaas en Jan De Beule (43) uit Hamme zetelen als bestuurslid. Ook volksvertegenwoordiger Barbara Pas (30) uit Dendermonde, tevens nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, en Toon Truyman (27) uit Beveren, regionaal jongerenvoorzitter, zetelen als bestuurslid.

"Het nieuwe bestuur is een enthousiaste ploeg die klaar is om de verkiezingsuitdaging in 2012 aan te gaan", klinkt het kersvers regiovoorzitter Rudi De Boever. bij 46-jarige Stekenaar, "maar ik besef dat het geen makkelijke klus wordt om de resultaten van 2006 te evenaren." (mb)

 

Lees ook:

Bruno Stevenheydens in het parlement.BEVEREN. Bruno Stevenheydens het kopstuk van Vlaams Belang Beveren stapt uit de partij. Dat besloot hij op woensdag 28 april maar eigenlijk had hij die...

VRASENE/BEVEREN. Vlaams Belang wil dat er werk wordt gemaakt om zwaar doorgaand verkeer uit de dorpskern van Vrasene te houden. Maar ook de bedoeling van Autobussen Waaslandia om de stelplaats uit...