Sint-Niklaas viert vijf jaar Sinbad

SINT-NIKLAAS. Vijf jaar geleden opende het vernieuwde stedelijk zwembad aan de Parklaan de deuren onder de nieuwe naam 'Sinbad'. Het nieuwe bad kreeg drie nieuwe functies toegewezen: scholenbad, sportbad en publiek zwemmen. De metamorfose bleek een schot in de roos. Deze vijfde verjaardag wordt gevierd met een heus feestprogramma.

Het nieuwe Sinbad maakt de vooropgestelde functies waar. Gedurende het schooljaar bezoeken ruim 550 leerlingen wekelijks het zwembad. Ook een achttal sportclubs hebben hun vaste stek in het zwembad en vrije zwemmer vinden steeds beter de weg naar de Parklaan.

De stad blijft verder investeren om het sportief en recreatief aanbod te versterken. Op korte termijn krijgt Sinbad een aparte, gecontroleerde toegang naar de sportzaal langs de achterkant van het gebouw, worden de toegangsdeuren van de gezinscabines verbreed om ze toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers en komt er een elektronische tijdsregistratie voor de zwemcompetitie. Ook wordt er nog deze legislatuur nog fors geïnvesteerd in camerabewaking, een nieuwe personen,  relighting van de sportzaal, beschermingsroosters over verlichtingsarmaturen boven het instructiebad en een opfrissing van de traphallen naar de sportzaal. Samen zijn de geplande investering goed voor 101.000 euro.

feestprogramma

Van vandaag, vrijdag 30 september, tot zondag 2 oktober loopt er in Sinbad een uniek feestprogramma om deze vijfde verjaardag te vieren. Er zijn onder meer sportdemonstraties, aquafun, watervolleybaltornooi, sfeerzwemmen, karaoke, brunch, tentoonstelling, waterspelen en  doorlopend gratis zwemmen voor iedereen. Centraal in het feestprogramma staat een topvoorstelling waterballet van Wios vzw uit Liedekerke, één van de meest gerenommeerde clubs van ons land. De synchrozwemsters brengen zaterdag om 17 en 20 uur een prachtig schouwspel. Tegelijk verzorgen lokale gym- en dansclubs podiumacts. Saartje Vandendriessche presenteert.

Voor de voorstelling van 20 uur zijn er nog plaatsen vrij. De toegang is gratis. Kaarten zijn te verkrijgen aan de balie van Sinbad. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  Leden van PVDA hebben zaterdag actie gevoerd om het Sint-Niklase zwembad Sinbad te behouden. Het stadsbestuur heeft zoals bekend plannen om tegen 2024 een nieuw zwembad te openen dat...

SINT-NIKLAAS. De kleedkamers en het sanitair van Sinbad zijn volledig gerenoveerd. Er werd ook een ventilatiesysteem geïnstalleerd, de parketvloer werd opgekuist en het interieur kreeg een...

SINT-NIKLAAS. De renovatie van het zwembadcomplex in Sint-Niklaas gaat een nieuwe fase in. Deze zomer krijgt de sporthal nieuwe kleedkamers en sanitair. Tijdens de werken, die tot eind dit jaar...