Nieuw busje voor groepsvervoer

SINT-NIKLAAS. In Sint-Niklaas is het nieuwe busje voor groepsvervoer voorgesteld. Het oude vervoertuig was tien jaar oud en aan vervanging toe. In het nieuwe voertuig is plaats voor vier rolstoelen en drie begeleiders.

Het groepsvervoer is een service die de stad aanbiedt aan erkende organisaties voor personen met een beperking. Daarvoor betalen die verenigingen 0,02 euro per kilometer. Verenigingen kunnen het busje aanvragen via een e-mail aan de sociale dienst, bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De stad richt dit najaar, samen met het Rode Kruis Sint-Niklaas en het Thuiszorgplatform groot Sint-Niklaas, een dienst op voori ndividueel rolstoelvervoer. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Handicar Beveren zoekt vrijwillige chauffeurs die 1 à 2 dagen per maand willen vrijmaken om minder-mobiele mensen te vervoeren in één van de twee aangepaste voertuigen.

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeente Sint-Gillis-Waas gaat haar handicar vervangen. De huidige is tien jaar oud en heeft meer dan 246.160 kilometer op de teller.

BEVEREN. Handicar Beveren beschikt sinds donderdag 9 april 2009 over een tweede voertuig. Met de nieuwe handicar kan beter worden voldaan aan de hoge vraag. Op dertien jaar tijd is het aantal ritten...

SINT-GILLIS-WAAS.  Op 1 september treedt het nieuwe gebruiksreglement van de handicar in werking. De grootste verandering is wellicht dat het gebruik vanaf dan niet meer gratis is.

BEVEREN. De gemeente gaat weer een nieuwe handicar kopen. Ook vorig jaar kwam een nieuwe wagen in dienst nadat de car was beschadigd bij een ongeval. Nu wordt de gekende oude handicar van het type...

BEVEREN. Op 12 december werd de nieuwe Handicar plechtig overhandigd aan de vrijwillige chauffeurs van het rode Kruis, afdeling Beveren. Het nieuwe voertuig is voorzien van alle comfort: zoals een...