Beveren sprokkelt ruim 8500 euro bij elkaar voor Music For Life

BEVEREN. Terwijl drie presentatoren van de openbare radiozender Studio Brussel een week opgesloten zitten in het glazen huis in Antwerpen, draaiden vrijwilligers van Jeugdhuis Togenblik vijf dagen lang verzoekplaatjes aan de ijspiste in Beveren, in ruil voor een vrij te kiezen vergoeding.  Het meest aangevraagde plaatje was 'No sound but the wind' van Editors. Een optreden van  de Beverse coverban Enge Hosen sloot gisteren de actie af. Vanmiddag trok Togenblik naar Antwerpen met een cheque van ruim 8561 euro.

Beveren heeft goed z'n best gedaan voor de actie Music For Life 2010, waarbij radiozender Studio Brussel en het Rode Kruis aandacht wilden voor de AIDS-wezen. Vrijwilligers van jeugdhuis Togenblik haalden met hun verzoeknummers 2177,33 euro op. Togenblik sloot haar actie in schoonheid af met een concert van de Beverse coverband Enge Hosen en een afterparty met Tonnie Demo vs Discobar Kosmologie. Deze slotavond bracht nog eens 3 468,15 euro op.
 
Daar komt nog 1250 euro van het GROS bij. De eerste week van de ijspiste, traditioneel voorbehouden voor schoolschaatsen, was ook gezond voor de spaarpot van Music For Life. Leerlingen vroegen massaal hun favoriete plaat aan en tastten hiervoor rijkelijk in de portemonnee. De leerlingen van Sint-Lodewijk waren met 250 euro het gulst. Dat leverde hen een beloning van de gemeente op: een gratis schaatsbeurt. Schoolschaatsen bracht 846,28 euro op.

De kleuters van OLV Van Gaverland in Melsele organiseerden enkele acties buiten de ijspiste en brachten hun opbrengst, zo'n 404 euro, naar Togenblik.

Wie tussen 1 en 23 december een cd ontleende in de bibliotheek steunde eveneens de actie Music For Life. De bibliotheek schonk het leengeld, 819,5 euro, integraal aan Music For Life.
 
Ook de vrijwilligers van Rode Kruis Beveren lieten zich niet onbetuigd. Zij verkochten peperkoeken. De opbrengst hiervan gaat, samen met nog een deel van de eigen werkingsmiddelen, naar Music for Life, goed voor 3350 euro. 
 
Een delegatie van jeugdhuis Togenblik bracht vanmiddag de opbrengsten van haar acties, de opbrengsten van schoolschaatsen en Bib for life, samen 8561,26 euro, naar het glazen huis in Antwerpen. Daarmee is het bedrag van vorige edities, 5 969,29 euro vorig jaar en 7 377,36 euro in 2008, ruimschoots overtroffen. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Het leggen van een ijspiste op de Grote Markt van Beveren is een traditie geworden en de gemeente heeft besloten, na een grondige evaluatie, het nog allemaal leuker te maken. Dit jaar zal...

BEVEREN. De ijspiste die op 18 december wordt opengesteld voor het publiek is zoals het thema zegt, wel "Anders". Dit jaar is het één grote ijsvlakte van 450 m². ...

BEVEREN. Zaterdagavond heeft burgemeester François Smet het geel-blauwe lint doorgeknipt om zo de ijspiste officieel te openen. Lieten vorig jaar de weersomstandigheden niet toe om het...

BEVEREN. De ijspiste kent een nooit gekend succes. Het record van vorige jaren is gebroken en op donderdag 6 januari om 11u zal het schepencollege paraat staan om de 12.500ste bezoeker te...

BEVEREN. De ijspiste op de Grote Markt in Beveren trok 15050 bezoekers. Dat is bijna een verdubbeling t.o.v. de eerste editie in 2002. Op zondag 8 januari werd om 16 uur de 15 000ste bezoeker...

BEVEREN. De vijfde editie van de ijspiste op de Grote Markt in Beveren heeft met 16711 bezoekers alle records gebroken. Ter vergelijking: vorig jaar bezochten 15050 schaatsers de ijspiste.