Halloween op de La Rosteehoeve

NIEUWKERKEN. Afgelopen zondag spookte het op de La Rosteehoeve in de Kolkstraat in Nieuwkerken. Indien het spookmysterie niet werd opgelost, dreigde de hoeve de Horrosteehoeve te worden. In groepen van 8 deelnemers startte de strijd tegen het kwaad. Na elke opdracht kreeg men een parel.

De halloweenpoorten van de La Rosteehoeve zwaaiden open vanaf 14 uur voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. Om hen niet te bang te maken, droegen de begeleiders geen maskers en werd op een eerder sprookjesachtige manier de tocht gedaan.

Voor de ouderen van 8 jaar en ouder, vertrok de tocht tussen 18 uur en 18.30 uur. Zij kregen eerst een spektakel te zien met dansers en vuur. De heks bracht iedereen in de gepaste griezelsfeer en dan startte het parcours langs een bos met griezels en een akelige kettingzaag. Daaropvolgend was er een rokerige tent met een waarzegster. Vandaar trokken de bezoekers richting het kerkhof waar een mummie de dapperste bezoekers naar hem toe lokte om de parel te bemachigen.

Het ergste moest nog komen: in de 100 meter lange varkensstallen werden donkere tunnels met akelige geluiden en lichteffecten gemaakt waardoor men doorheen moest kruipen.

Op het einde van de tweede tunnel moest men op een geprojecteerde foto een aantal verschillen zoeken. Even later kwam in volle concentratie een schreeuwerig en akelig figuur in beeld. De bezoekers kregen de daver op het lijf en konden nadien bekomen met enkele drankjes en versnaperingen.

Het halloweenspektakel is een organisatie van de Gezinsbond. De organisatoren op de La Rosteehoeve stuurden de tocht bij, zodat het een spannend spektakel werd. Het aantal inschrijvingen is met meer dan 150 man dan ook bijna verdubbeld tov vorig jaar. Door de volgende jaren even gedreven te werk te gaan, hoopt men op meer publiek en meer groei.

La Rosteehoeve

Op de La Rosteehoeve kan iedereen met een paard of pony leren rijden, maar de nadruk ligt op de paardensport meer toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. Zowel kinderen als volwassenen, met een mentale of fysieke handicap kunnen op La Rosteehoeve terecht. De lesgevers zijn gediplomeerd en ervaren. Ook staan er enkele paarden en pony’s ter beschikking, die erg braaf en rustig zijn.

La Rosteehoeve beschikt over verschillende 'hulpmiddelen' om het paardrijden gemakkelijker te maken, zoals aangepaste teugels, beugels en een aangepast zadel.

Jeannette Coolen reed vroeger zelf paard en is initiatiefneemster van het evenement. Ze kwam vanuit Nederland 1993 met haar echtgenoot Peter De Graaf. Samen begonnen ze een landbouwbedrijf in Nieuwkerken, met als specialiteit varkens en zeugen. Na lang zoeken en de nodige heimwee naar de paardensport, kochten ze opnieuw een paard gekocht. Deze merrie kwam uit de alom bekende Oberlina-merriestam. Door haar is fokkerij La Rosteehoeve ontstaan.

De zeugenboxen werden opgeruimd en omgevormd naar paardenstallen. Na deze editie is het al uitkijken naar volgend jaar om Halloween op de La Rosteehoeve tot een nog groter succes te maken. (tdw)

 

 

Lees ook:

Politieberigt Aan de inwoners van de zone bezwibu (Beveren, Zwijndrecht, burcht). Aan de hant van dit berigt willen we even aan de inwoners van enkele straaten kenbaar maken dat er op vrijdag 21...

Het is weer de tijd om verkleed als pompoen of vampier de straten onveilig te maken. In de winkels hangen spinnenwebben en de bezemstelen broederlijk naast attributen die naar de kerstman of...

BEVEREN. De leerlingen van het zesde leerjaar van de Sint-Lodewijkschool hebben er deze week eens goed op los gegriezeld.  Zo hielden ze een voorleesproject voor de derde kleuterklas, zongen ze enge...

KRUIBEKE. Op vrijdag 22 oktober gaat in de Reynaertschool in de Kattestraat, de 4de spaghetti-à volonté-avond door. Iedereen wordt door het onderwijzend personeel van dienst en het oudercomité...

Tijdens de opendeurdagen tonen talrijke kinderen hun rijkunsten op paarden en pony's. NIEUWKERKEN. Dit weekend houdt de La Rosteehoeve een opendeurweekend. De voormalige varkenskwekerij ligt...

NIEUWKERKEN. Op 23 mei organiseerde La Rosteehoeve een G-wedstrijd voor mensen met een handicap. La Rosteehoeve maakt de paardensport meer toegankelijk voor mensen met een fysieke of mentale...