Veeprijskamp met 228 dieren

BEVEREN. De jaarmarkt van de oktoberkermis omvatte weer een veeprijskamp voor hoornvee en paarden. De koeien en pony’s werden gekeurd aan het Feestplein en de paarden mochten hun drafje lopen in de Van Gervenstraat. Jammer dat beide keuringen zo ver uit elkaar lagen en dat men de drukke N70 moest oversteken. Er waren in totaal 228 dieren ingeschreven waarvan 135 paarden en 93 stuks hoornvee met vaarzen, koeien, dikbil. Er waren in totaal voor 3.379 euro aan prijzen verbonden aan de veeprijskamp, 1.715 euro voor de paarden en 1.664 euro voor het hoornvee. Er was bovendien ook nog 500 euro te verdelen die werd geschonken van het Koninklijk Landbouwcomice.

Bij de trekpaarden ging de overwinning naar Eugène Vergauwen uit Kruibeke, bij de armbloedpaaden of renpaarden naar Dirk De Permentier uit Waasmunster, bij de Shetlandpony’s won Eddy Van Dender uit Puurs en bij de gewone pony’s ging de eer naar Danny Troubleyn uit Temse.

Bij het hoornvee was bij het wit-rood vee de ereprijs voor Tom Van de Vijver uit Melsele en prijs voor een lot van dieren ging naar Haasdonkenaar Evert Stuer.
Bij het zwart-bont vee: zowel de ereprijs als de loten voor Luc De Kerf uit Zwijndrecht.

Het wit-blauw vrouwelijk vee (dikbil) leverde een eerste prijs op voor Wilfried Goeman uit Vrasene en bij de stieren won Elzie Onghena uit Kallo.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BEVEREN. Als evenementen (een deel van de) openbare ruimte innemen, kan je niet om parkeerverboden heen. Dat is vanaf dit weekend het geval in Beveren. 

Maandag weer keuring van paarden en koeien op de parking van de sporthal van Zwijndrecht.ZWIJNDRECHT. De veeprijskamp ter gelegenheid van de Zwijndrechtse jaarmarkt behoort bij de voornaamste uit de...