Maaibeurten aan alle graspleintjes aan de jeugdlokalen

BEVEREN. De gemeente heeft zich akkoord verklaard met de inhoud van het ontwerp van reglement betreffende het maaien van graspleintjes aan lokalen van particulier jeugdwerk. Dat gebeurde door de gemeentelijke diensten tot hiertoe enkel voor jeugdverenigingen  met een lokaal op gemeentelijke grond. Via de jeugdraad kwam te vraag of dezelfde werkwijze ook zou kunnen gelden voor jeugdverenigingen, van wie de lokalen niet op gemeentelijke grond gevestigd zijn.  Hieraan moet dan wel een reglement gekoppeld worden met de richtlijnen, waaraan de jeugdverenigingen moeten voldoen om hiervoor in aanmerking te komen.

De toepassing van het reglement zou ingaan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2010. In een overgangsfase kregen de jeugdverenigingen de tijd tot 1 juli 2010 om een aanvraag in te dienen. Of alle jeugdverenigingen daar van op de hoogte waren is niet zeker. Zo was scoutsleidster Julie Bral van de Scouts van Sint-Rafaël op de Onze-Lieve Vrouwparochie, niet op de hoogte. Het lokaal, vlakbij de wielerpiste in de sportzone en aanleunend bij de H. Hartschool, heeft wel een grote graspartij en het zou schitterend zijn moest het ook door de gemeentediensten worden gemaaid.
De scouts gaan er wel een stuk van hun terrein verliezen als de werken voor het nieuw zwembad worden uitgevoerd. Vlakbij komt dan een nieuwe weg en daar is grond voor nodig van het scoutsterrein. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Kort na de zomer is gestart met de bouw van de nieuwe jeugdlokalen in Bazel.BAZEL. Ruim negen jaar na het prille begin van het dossier is gisteren, zondag 18 oktober, de eerste steen gelegd van de...