Jean-Marie Dedecker klaagt pensioenregeling aan
REGIO. Jean-Marie Dedecker heeft zo zijn mening over de pensioenen. Hij wees naar verkiezingsbeloften die werden gedaan en tikt vooral de sp.a op de vingers. In plaats van vandaag de kiezer proberen te verleiden met loze pensioenbeloftes, had de sp.a volgens Jean-Marie, tien jaar geleden toen ze aan de macht was, de pensioenen van de mensen veilig kunnen stellen. In plaats daarvan koos ze gedurende acht jaar paars om het geld door de ramen te gooien.
Dedecker: "De sp.a heeft tijdens 8 jaar paars geen enkele inspanning geleverd om de pensioenen van de toekomst veilig te stellen. Het feit dat onze pensioenen tot de laagste van Europa behoren is volledig op de rekening van de sp.a-politici te schrijven. In 2001 werd het Zilverfonds opgericht om vanaf 2010 de stijgende kosten van de vergrijzing te helpen betalen. Waar is dat Zilverfonds nu? Zelfs de sp.a rept er in haar pensioenplan met geen woord over. Waarom? Omdat het een marketingstunt is met een hoog oplichtersgehalte."
De cijfers spreken voor zich. In 2007 stopten de Belgen gemiddeld met werken op de leeftijd van 59,2 jaar. In 2001 was het nog 58,4 jaar: arbeiders op 57,8 jaar en zelfstandigen op 61,2 jaar. (Leuvens Onderzoekscentrum Steunput WSE, DS 29/09/2009).
Dedecker: "Het sp.a-voorstel om wie tot zijn/haar 65ste werkt 200 euro/maand extra te geven is van een eeuwenhoog bedroggehalte. Het is als het uitdelen van viagra aan castraten."
Bovendien zijn de voorstellen van de traditionele partijen onbetaalbaar met een lege staatskas. Met 1.785.454 uitkeringsgerechtigden in januari van dit jaar moet de staat maandelijks 1.586.318.955 euro ophoesten. Daarenboven komt er nog iedere maand 120 miljoen euro bovenop om de brugpensioenen te betalen. In totaal een goede 20 miljard op jaarbasis.
LDD pleitte er daarom voor dat het Rekenhof of de Hoge Raad van Financiën zich uitspreekt over de kosten die verbonden zijn aan verkiezingsbeloftes.
Hij besloot: "In Nederland zijn alle partijen verplicht de maatregelen die ze voorstellen in het kader van de verkiezingscampagne te laten evalueren door het Planbureau. De Hoge Raad van Financiën of het Rekenhof zou hier eenzelfde taak moeten vervullen om de Loze Vissers van de Wetstraat in de gaten te houden." (Rolf Duchamps)