Politie, Sport en Onderwijs verenigd op Open Dam Dag in Lokeren

LOKEREN. Aan en rond de Oude Vismijn in Lokeren vindt komende zaterdag 29 mei de derde Open Dam Dag plaats. De School voor Provinciaal Volwassenenonderwijs Waas en Durme, het Sportcentrum De Dam en de Lokale Politie Lokeren zijn al jaren goede buren van elkaar. De drie organisaties hielden al eerder elk afzonderlijk opendeurdagen, maar vorig jaar besloten zij deze te bundelen en pakten zij uit met een gezamenlijke Open Dam Dag. De vorige twee edities waren een groot succes, en nu wil men verder gaan op hetzelfde elan.

Op 29 mei krijgen we een evenement, waarop bezoekers heel wat kunnen zien, leren en vooral beleven. Zo kan men een kijkje nemen in de klassen en ateliers van het Volwassenenonderwijs, iets drinken in het talencafé, kennismaken met de nieuwste fitnessrages in Sportcentrum De Dam, een ritje maken op een politiemotor of meevaren met de politieboot.

Politie

Het programma van de Politie is hoofdzakelijk gericht op een jeugdig publiek, ook wel een beetje met de bedoeling mogelijke belangstellenden onder de jeugd te rekruteren. Activiteiten aldaar zijn o.a.: paarden- en motorritjes voor kinderen, fietsbehendigheidsparcours, video-tir (schieten met laserpistool naar doelwit), demonstratie politiehonden, geweldbeheersingstechnieken, drugspreventie, alcoholtests, static show met allerlei politievoertuigen en -materiaal, live demonstratie stadscamerabewaking, veilig wonen, boot van de zeevaartpolitie, waterkanon, en een rekruteringsstand 'Een toffe job bij de Politie'.
Om 15.00 uur is er de prijsuitreiking van de actie WOW (Wijzer Op Weg); 381 leerlingen uit 31 klassen van het 6e leerjaar hebben de voorbije weken een fietsexamen door de straten van Lokeren afgelegd. De beste 3 leerlingen van elke klas worden uitgenodigd om zaterdag een prijs in ontvangst te komen nemen. Reeds vanaf de lagere klassen worden leerlingen door de Lokerse scholen voorbereid op fietsen in het verkeer, in samenwerking met speciale WOW-agenten

Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs

In het PCVO zal de bezoeker verwonderd staan over de veelheid aan geboden opleidingen en bijscholingen, nuttig voor beroep of hobby. Daar gaat het over: leren werken met hout, leder of metaal, open klassen met demonstraties door cursisten van centrale verwarming, bouw, autotechniek, elektriciteit, schilderen en behangen, fotoshoots met verzending naar e-mail, kennismaking met creatieve technieken.
Belangstellenden kunnen al inschrijven voor het nieuwe schooljaar.
Het talencafé met culinaire lekkernijen van Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië mag men er zeker niet voorbijlopen.

Sportcentrum De Dam toont hoe je veel calorieën kan verbranden en vooral tegelijk veel fun kan beleven. Er zijn demonstraties Zumba, Zumba toning, ZumbAtomic (voor de kinderen), streetdance, body gym, Club Power, spinning, klimevenementen, squashdemo, enz... (jdw)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Jaarlijks worden aan de Kleine en de Grote Dam in Lokeren de Open Damdagen georganiseerd. Ook dit jaar gaan het PCVO Waas en Durme (Provinciaal Centrum voor Volwassenen Onderwijs) en...

De politie haalde haar waterkanon boven op de Open Dam Dag.LOKEREN. Zaterdag 29 mei 2010 werd in Lokeren de Open Dam Dag georganiseerd door de School voor Provinciaal Volwassenenonderwijs Waas en...

LOKEREN. De lokale politie van Lokeren, PCVO Waas & Durme en sportcentrum De Dam slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren een gezamenlijke opendeurdag. Het belooft een bruisend evenement...