Nieuwe brochure voor groepsuitstappen

Image
de cover van de nieuwe brochure ‘Groepsuitstappen’
HAMME. Toeristisch Hamme heeft heel wat aan te bieden. Wie er eenmaal op bezoek kwam ontmoette er zeker wandelaars en de fietsers langs de dijken, zag links of rechts wel hengelaars zitten en wat verder stapten gastronomen één van de gezellige restaurantjes binnen. En hoeveel schilders, tekenaars, fotografen hebben niet een 'Hams hoekje' vastgelegd.

"Een oase van groen en water", zegt men bij Toerisme Vlaanderen over Hamme. De samenvloeiing van Schelde en Durme, Den Bunt, Driegoten, de Mirabrug, de veerdienst... het zijn begrippen geworden bij de vele dagjestoeristen die de gemeente bezoeken.

Image
beelden uit de ‘oase van groen en water’
Maar er is meer dan de prachtige natuur alleen. De plaatselijke V.V.V. heeft een nieuw boekje ontworpen rond groepsuitstappen. Een initiatief waarmee het de Wase bevolking zeker een grote dienst bewijst bij het maken van plannen voor de komende lente en zomer. Het is  de eerste uitgave van de nieuwe brochure over ontspannende, sportieve, culturele en zelfs culinaire groepsuitstappen. Deze brochure is de ideale gids voor alle groepen en verenigingen die op zoek zijn naar een leuk en ontspannend dagje uit in Hamme. 

Er worden uiteraard de prachtige fiets- en wandelroutes gepromoot. Maar daarnaast worden ook een aantal verrassende alternatieven aangeboden, zoals een busreis door Hamme, een bezoek aan de Grote Napoleon, het Priester Poppemuseum en het Museum Van Bogaert-Wauters,  en het volgen van een workshop bij de bakker of de chocolatier. Het is een alternatief gegeven en zeker niet alledaags.
In samenwerking met de plaatselijke horecazaken worden er ook vijf keuzemenu’s aangeboden, gaande van een broodjesmaaltijd tot een palingmenu.

Hamme kan ook bereikt worden via de veerdienst Tielrode over de Durme. Dat kan vanaf 1 april tot 30 september van 7 tot 21u en van 1 oktober tot 31 maart is dat van 7 tot 18u. De overtochten zijn om het uur en op het half uur maar niet om 12u30.

Inlichtingen omtrent de nieuwe brochure én boekingen zijn mogelijk op de dienst Toerisme Hamme, Marktplein 1, tel.: 052.47.56.05 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

De fietsroute volgt de dijken aan Den Bunt.HAMME. 'Wandelen en Fietsen in het land van De Pillecyn' is de nieuwe uitgave die V.V.V. Hamme presenteert rond de Filip De Pillecynroute. Omdat...

Wandeling 'Den Bunt' begint en eindigt aan de beroemde Mirabrug.HAMME. Wie graag geniet van mooie uitzichten en zalige rust moet beslist de wandelroute 'Den Bunt' in Hamme eens volgen.

HAMME. Op maandag 20 februari start de Franse gasproducent Air Liquide met grootscheepse werken in het overstromingsgebied De Bunt in Hamme. De werken houden een verplaatsing in van een ondergrondse...

LOKEREN/HAMME. De onderhoudsbaggerwerken in de Durme om het functioneren van de polderuitlaten te garanderen en het creëren van bijkomende berging om erosie van de rivierbedding bij eb te vergroten...

HAMME. Tegen het Ruimtelijke Uitvoeringsplan (RUP) dat recent werd goedgekeurd voor de herinrichting van het gebied De Bunt werd door de gemeente Hamme beroep aangetekend bij de Raad van State....

LOKEREN/WAASMUNSTER/HAMME. Ook de Durmevallei is vorig weekend niet ontsnapt aan de wateroverlast. De bedding kon de hevige toevloed van water niet tijdig afvoeren, wat opstuwing veroorzaakte. Om...