UNIZO verdeelde de prijzen eindjaarsactie

Image
Penningmeester Frank Heutens van UNIZO leidde de trekken der prijzen.
KRUIBEKE. In de Watermeulen werd de trekking gehouden van de 34ste eindejaarsactie van UNIZO. Dat gebeurde in aanwezigheid van de schepenen Pia De Monie van middenstand en Dirk De Ketelaere. Ook alle winkeliers die deelnamen aan de actie waren uitgenodigd. Het orkest 'Onder Cover' zorgde voor de muzikale omlijsting.

De eindjaarsactie werd in  november reeds op gang gebracht en de zaken werden toen bezocht door muzikant Walter Bolssens met zijn saxofoon.
Rita Pauwels van UNIZO Kruibeke was bijzonder tevreden over de voorbije eindejaarsactie. Niettegenstaande de crisis hebben de Kruibeekse winkeliers er niets van gevoeld. "We konden zelfs twee prijzen van 250 euro méér uitdelen omdat we 3 extra sponsors kregen op het zegelblad en doordat we de 2de en 3de hoofdprijs met 100 euro verminderd hebben. De verkoop in Kruibeke is eigenlijk zeer goed geweest."
Ook al was het crisis er werden evenveel zegels uitgegeven en die werden dan op 10.500 zegelformulieren aangebracht door de kopers. Er werd ook vastgesteld dat de klanten meer en meer vrágen naar ‘hun zegels’.

Image
Rita Pauwels voorzitter van UNIZO Kruibeke, blikte tevreden terug op de voorbije eindejaarsactie.
Er werd ook op gewezen dat het zegelblad een mooi verzorgd document is geworden. Dat werd mogelijk gemaakt door een dozijn sponsors. UNIZO werkt graag in stijl en klasse en dat straalde het gekleurd drukwerk en dito affiches uit.
Bij de hoofdprijswinnaars kwamen er zelfs twee van buiten de gemeente, uit Steendorp en Temse. "We zijn natuurlijk altijd heel blij dat mensen uit Kruibeke winnen maar dat er winnen uit Temse betekent toch dat er kopers uit andere gemeenten naar de speciaalzaken van Kruibeke komen. Misschien voor de goede service, voor de goede producten die ze hebben. We willen tegenover de grote winkelketens hier toch altijd iets beter zijn."
Verdeeld over de drie gemeenten namen 36 winkeliers deel aan de eindejaarsactie en dat zowel in voeding, kleding, verhuurbedrijf, fietsenzaken,  naaiateliers, lingerie e.a. Zelfs frituur De Schoofzak deed mee.

Image
In deze dozen zitten de duizenden zegelformulieren waaruit de winnaars zullen getrokken worden.
Het aantal deelnemers is weliswaar vermindert. Er was zelfs een tijd dat er 60 zaken deelnamen maar elk jaar werd het minder. Er gingen uiteraard winkels weg of winkeliers op leeftijd stopten de zaak en men had niet altijd opvolging in de zaak. "Af en toe komen er wel eens nieuwe winkels bij", aldus Rita Pauwels, "Maar dat is veel minder dan vroeger"
De laatste vijf jaar is het aantal deelnemers wel stabiel gebleven. Dat ze niet meer ‘achteruit’ gaan noemde Frank Heuten, secretaris van UNIZO, een heel goed teken. "We kennen weinig verloop waarmee ik bedoel dat we een vaste kern hebben van winkeliers die altijd mee doen. Als er iets wijzigt dan is dat een gevolg van het stopzetten van de zaak. We hebben zeker een kern van 30 winkels die er altijd bij zijn."

De Kruibeekse Geschenkbon, die door UNIZO eind 2008 werd gelanceerd, leidde ook  nu weer naar een ongelooflijk succes. Het is een schitterende realisatie geworden en UNIZO-voorzitter Rita Pauwels was geen klein beetje fier toen ze kon melden er na de feestdagen al een 5000 bons verkocht werden en dat komt dan neer op 50.000 euro. Om dat extra te onderstrepen zegde ze het ook nog eens in Belgische Frank van vroeger: 2 miljoen fr.

Image
De duizenden zegelkaarten werden in een grote glazen kast of aquarium gedropt. Een jongetje met een onschuldig hand werd er bij gezet en die mocht op een originele manier er een winnaar uithalen.
Alle winkeliers waren ook uitgenodigd op de trekking in de Watermeulen. Dat draaide ook dit jaar weer uit op een bijzonder aangenaam en hartelijk samenzijn. Voor degene die aanwezig waren werden ook nog prijzen getrokken met o.a. etentjes in de Lusthof of in de Watermeulen. Dat bezorgde de avond zelfs nog een spannend pigment. Het is ook trouwens een beloning voor de actieve winkeliers. UNIZO vindt het fijn dat ze in die eindejaarsperiode toch ook de waardering ervaren van die deelnemende zaken. Een bewijs ook volgens Frank Heuten dat de verkoop goed blijft. Dat in Beveren bijvoorbeeld de Warande is geopend, heeft ook geen invloed op het koopgedrag in Kruibeke.

Bijzonder is ook dat de organisatie heeft gezorgd dat de hoofdprijswinnaars met de wagen zouden worden opgehaald en terug huiswaarts worden gevoerd na ontvangst van de prijs. Na de trekking werden de drie winnaars opgebeld voor de afspraak. Een oudere winnaar uit de Gasthuisstraat te Temse, Jean Pierre Poeck, die 1000 euro won, wenste omdat het reeds na 22u30 was,  niet meer te komen. De winnaar De Vleeschauwer uit de Hogenakkerhoekstraat won 500 euro maar kon niet bereikt worden en zo werd Daniella De Smet uit de Gelaagstraat in Steendorp de vertegenwoordigster van de hoofdprijswinnaars. Zij won 300 euro. Ze was vergezeld van haar echtgenoot Eddy Rochtus.

Image
Frank Heuten van UNIZO verwelkomde Daniella De Smet uit Steendorp als hoofdprijswinnaar van 300 euro. Ze is in gezelschap van haar echtgenoot Eddy Rochtus.

UNIZO Kruibeke levert degelijk werk af en dat is dank zij de dynamische bestuursleden die ook op de avond van de trekking elk hun  taak hadden. De leiding was in handen van voorzitter Rita Pauwels, secretaris-penningmeester Frank Heuten die de trekking in goede banen leidde en  de bestuurder Jean Pierre Declercq die de administratie van de avond bij hield.

Image
Het bestuur van UNIZO en hoofdprijswinnaar Daniella De Smet, geflankeerd door de schepenen Pia De Monie en Dirk De Ketelaere. (midden achterste rij)
 

Voorzitter Pauwels dankte ook het gemeentebestuur voor de logistieke steun en het toestaan van de vergunning tot het inrichten van de eindejaarsactie en voor het ophangen van de kerstverlichting. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. UNIZO heeft bevestigt dat de inwerkingtreding van de Vlaamse ordonnantie die de toegankelijkheid van winkels voor andersvaliden regelt van start gaat. Een van de maatregelen is dat de...

KRUIBEKE. Het eerste luik van de 34ste Eindejaarsactie van UNIZO is voorbij. Nog tot 2 januari loopt de actie verder met de plaatselijke handelaars. De deelnemende winkeliers geven op elke aankoop...

"Het rookverbod in horecazaken is onwettig", luidde het oordeel van een rechter. Unizo staat achter deze mening.REGIO. De Unie van Zelfstandige Ondernemers UNIZO schaart zich achter de uitspraak...

Felix Van der Steichel, de nieuwe voorzitter van UNIZO Waas en DenderSINT-NIKLAAS. UNIZO Waas en Dender kreeg op z'n jongste Algemene Vergadering een nieuwe Raadn van Bestuur. Felix Van der...

SINT-NIKLAAS. Aanstaande zondag is een deel van het stadscentrum van Sint-Niklaas van 13 uur tot 17u30 afgesloten voor het wielerevenement Unizo Cycling Event. Het pascours van de wielerwedstrijd...

REGIO. Er is weer oplichterij vastgesteld bij de ondernemingen. Dat zegt UNIZO: "De jongste weken bestoken meerdere nieuwe reclameronselaars en andere oplichters ondernemers met waardeloze...