Nieuw internationaal succes voor Vlinders & C°

Image
Een beeld uit Oetsie Poetsie, gespeeld in Shangaï
BEVEREN. Figurentheater Vlinders & C° blijft deze theaterwereld bekoren. Nationaal en internationaal worden successen behaald. Grootmeester Ronny Aelbrecht is grenzeloos creatief en zijn bekwaam team zit steeds op dezelfde trein. Een trein die hen in november nog naar het Puppet Festival in Shangai bracht. Het was daar het 1ste festival dat liep van 4 tot 11 november. Er waren 24 deelnemers uit 12 landen en die mochten er hun theaterkunsten ten toon spreiden voor een 9 koppige jury.


En opnieuw greep het Beverse figurentheater een onderscheiding in het buitenland. Vlinders & C° keerde terug met twee Gouden Magnolia’s met de bekende voorstelling ‘Oetsie Poetsie’ . Goud voor de artistieke nieuwigheid  en  goud voor het theater én voor Ronny Aelbrecht voor het spelen van de voorstelling op zich. Als dat geen grote eer is!

Ondertussen, en velen weten het nog altijd niet, is Vlinders & C° gevestigd in de Westlangeweg 8 en dat is in de nabijheid van Doel. Maar het telefoonnummer is steeds 0476/33 84 03 gebleven en het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Reeds zeven maanden zijn ze daar thuis.

Image
de Illustratie bij het successtuk '’t Is Tijd Klein Konijn'
Met "’t Is tijd klein konijn "  kon het Figurentheater weer een puik stuk toevoegen in het aanbod. Milly Jennes tekende voor een prachtig stuk voor de jongsten. Milly is een topartieste die al van in 1998 hoge toppen scheert bij Vlinders & C°.  In de productie "’t Is tijd klein konijn" speelt ze niet enkel solo maar het basisidee, het grootste deel van het scenario, het basisidee voor de scenografie en de poppen zijn ook ontstaan in haar hoofd of door haar hand.
Voeg daar dan nog knappe muziek bij van Hans Daans en het is begrijpelijk dat de kinderen met zelfs peuters en kleuters, veel pret hebben beleefd in CC Ter Vesten. Ronny Aelbrecht zorgde er voor de regie, productie, techniek en decor. En zijn team, om dat allemaal uit te werken, bestond uit Werner Claessens, Koen Crul, Rudy Van Driessche, Geert Rossaert en Max Heyligen.

winterhaas

In de periode van Sinterklaas speelde Vlinders & C° ook in die stijl. Dus, rond een ‘bestaand Thema’. Ronny bracht het met ‘Winterhaas’. Hij vatte samen: "Door het  boek Winterhaas van Edward van de Vendel waren we zo gecharmeerd. Het thema, ‘geloven in iets dan bestaat het echt ’,  mocht bij deze echt wel. Dus gingen we voor een voorstelling omtrent deze ‘Sinterklaas-Winterhaas. Op een week tijd staken we de voorstelling in elkaar. Met prachtige poppen van Dimitri Todorov en Diana Uzunova. En al even prachtige muziek van Thomas Nicolai  en Nele Paelinck."

En of het een succes werd! Van 25 november tot 5 december werd het 20 keer gespeeld. Volgend jaar is 'Winterhaas' uiteraard weer te boeken. Dat beloofden ze bij Vlinders nu al.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

DOEL. Er is wat aan de gang om het kleine Doel nog meer in de belangstelling te brengen. Het beroemde Figurentheater Vlinders & C° heeft er nog altijd zijn maatschappelijke zetel. Ronny...

BEVEREN. Figurentheater Vlinders & C° heeft weer enkele programma’s klaar waarmee de jeugd zal worden verwend. We denken hierbij aan het Sinterklaasstuk ‘Winterhaas’ waarvoor nog enkel data vrij...

BEVEREN. Het figurentheater Vlinders & C° van Ronny Aelbrecht maakt deel uit van het Europees project Puppet Nomad Academy. Dank zij de gemeente Beveren en zijn cultureel centrum CC Ter Vesten...

Ronny Aelbrecht met een internationale onderscheiding 'Puppeteer on the Year' en bijhorend diploma, in 2008.BEVEREN. De Raad van Bestuur van de Gemeentelijke Cultuurraad van Beveren heeft op advies...