12 Urenloop tegen diabetes

Image
12 Uur lopen tegen diabetes met Hippo & Friends in Sint-Niklaas.
SINT-NIKLAAS. Ons kent naar schatting 3000 jonge diabetespatiënten. Bij diabetes is het glucose- of suikergehalte in het bloed continu te hoog. Vandaar dat het ook de suikerziekte wordt genoemd. Diabetes is het één van de meest voorkomende chronische ziekten bij kinderen. Hippo & Friends is een vereniging die diabetes bij kinder bekend wil maken en het welzijn van diabeteskinderen wil verbeteren. Zaterdag organiseren zij de allereerste Hipporun in Sint-Niklaas.

"Diabetes bij kinderen is nog steeds onvoldoende bekend", schrijft de vereniging op haar website, "Het is nochtans belangrijk om diabetes bij kinderen te herkennen. Behandel je diabetes niet snel genoeg, dan kan een kind doodziek worden of zelfs sterven."  Als kinderen veel plassen en drinken, vermageren en vermoeid zijn, moet er een flinke alarmbel rinkelen want kan een kind diabetes hebben. Om jonge diabetespatiëntjes te helpen omgaan met hun ziekte, is mascotte Hippo in het leven geroepen. Hippo is een kleurrijk nijlpaard waarbij de kleuren de snelheid aangeven waarmee insuline in het bloed wordt opgenomen: zeer snel via de buik, snel via de bovenarm en minder snel via de dijnen. Daarbij koos de vereniging voor de kleuren van een verkeerslicht, wat kinderen eenvoudig kunnen onthouden. Het woord Hippo is een letterwoord dat de basisregels voor een goede diabeteszorg samenvat.

De vzw Hippo & Friends doet onderzoek naar en geeft workshops over diabetes. Om deze acties te kunnen betalen, organiseert de vereniging zaterdag, 12 december, de allereerste Hippo Run door Sint-Niklaas, een sponsorloop over 12 uur. Sprintster Hanna Mariën geeft om 9 uur het startschot aan atlietiekclub AC Waasland, naast recreatieoord De Ster te Sint-Niklaas. Bedoeling van de wedstrijd is dat er tussen 9 en 21 uur ononderbroken drie mensen met aflossingsstokjes lopen. Elk met een stok in een kleur van Hippo. Supporters kunnen de deelnemers gratis aanmoedigen. Wie mee wil lopen, betaalt 2 euro. De opbrengst gaat integraal naar de vzw Hippo & Friends. (mb)

 

 

 

Lees ook:

Jan De Clercq overleed op 1 juni na een korte ziekte.SINT-NIKLAAS. De Hippische Regionale Oost-Vlaanderen meldt het overlijden van Jan De Clercq, een van de vaste medewerkers aan jumpingwedstrijden....

Tijdens de opendeurdagen tonen talrijke kinderen hun rijkunsten op paarden en pony's. NIEUWKERKEN. Dit weekend houdt de La Rosteehoeve een opendeurweekend. De voormalige varkenskwekerij ligt...