Prik tegen Mexicaanse griep in eigen praktijk

Image
Lokerse huisartsen geven de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep in hun eigen praktijk.
LOKEREN. Om de verspreiding van de Mexicaanse griep in te dijken, is ons land gestart met het inenten van de grootste risicogroepen. Deze inenting is niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden. Inwoners van Lokeren hoeven voor de prik niet naar het ziekenhuis maar kunnen bij hun vertrouwde huisarts terecht.

Mensen met chronische long-, hart en spierziekten, ernstige neurologische, lever-  en nierziekten of met aangeboren stofwisselingsziekten behoren tot de risicogroepen. Ook vrouwen in de tweede en derde trimester van hun zwangerschap lopen een groter risico op de Mexicaanse griep. Gezonde 65-plussers behoren niet tot de risicogroep!

Wie werkzaam is in de gezondheids- of jongerensector en ouders van kinderen, jonger dan 6 maanden en hun oppassers lopen meer risico op besmetting en verspreiding van het gevreesde griepvirus. Zij passeren best langs hun huisarts voor een vaccinatie. Het vaccin is gratis en een voorschrift voor de apotheker is niet nodig. De raadpleging bij de huisarts wordt volledig terugbetaald door het ziekenfonds.

Image
De maatregelen kunnen het risico op verspreiding van de Mexicaanse griep verkleinen.

Wie vragen heeft over de vaccinatiecampagne of over de Mexicaanse griep, kan terecht bij zijn of haar huisarts of bij de ambtenaar noodplanning van de stad Lokeren, Geert Aerens, op het nummer 09/340.95.18, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Ook het call-center Influenza weet een antwoord op de meeste vragen. Het callcenter is bereikbaar op het gratis nummer 0800/99.777 of op de website influenza.be. (mb)

 

Lees ook:

Kruibeke neemt maatregelen om een eventuele pandemie van Mexicaanse Griep de baas te kunnen.KRUIBEKE. De Mexicaanse Griep blijft voor beroering zorgen. Na Lokeren gaat nu ook Kruibeke een...

Lokeren legt een voorraad mondmaskers aan ter preventie van de Mexicaanse griep.LOKEREN. Specialisten waarschuwen in verschillende media al enige tijd dat ons land zich aan een golf van Mexicaanse...