Kruibeke bereidt zich voor op uitbraak Mexicaanse Griep

Image
Kruibeke neemt maatregelen om een eventuele pandemie van Mexicaanse Griep de baas te kunnen.
KRUIBEKE. De Mexicaanse Griep blijft voor beroering zorgen. Na Lokeren gaat nu ook Kruibeke een callcenter, een zorgmeldpunt en een consultatieruimte met voldoende medicatie oprichten. Het gemeentebestuur van Kruibeke benadrukt dat dit alles pas operationeel wordt wanneer er echt sprake is van een pandemie. Zo ver is het nog lang niet.

Toch raadt Kruibeke om alert te zijn: “De Mexicaanse griep heeft dezelfde symptomen als de gewone wintergriep en is niet ernstiger. Mocht men zich grieperig voelen neem dan toch contact op met uw huisarts.”

Wie vragen heeft over de Mexicaanse griep kan terecht bij het call center van de Federale Overheid op het nummer 0800/99 777 of de website influenza.be .(mb)

Image
Deze eenvoudige tips kunnen de verspreiding van Mexicaanse Griep tegengaan.

 

 

Lees ook:

Lokerse huisartsen geven de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep in hun eigen praktijk.LOKEREN. Om de verspreiding van de Mexicaanse griep in te dijken, is ons land gestart met het inenten van de...

Lokeren legt een voorraad mondmaskers aan ter preventie van de Mexicaanse griep.LOKEREN. Specialisten waarschuwen in verschillende media al enige tijd dat ons land zich aan een golf van Mexicaanse...