Wops houden stad proper

Image
De stad Sint-Niklaas schakelt een dertigtal arbeiders in voor de wops.
SINT-NIKLAAS. Het stadsbestuur stuurt wijkonderhoudsploegen, kortweg wops, op pad om de straten en pleinen in de stad en haar deelgemeenten proper te houden. Zoals de wet voorschrijft worden daarbij geen schadelijke chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. De wops zijn herkenbaar aan hun geel veiligheidsjasje met blauwe opdruk.

Een wijkonderhoudsploeg bestaat uit vier tot zes medewerkers die volgens een vastgelegd veegplan elke straat drie tot vijf keer per jaar schoonveegt en zwerfvuil opruimt. De wops worden ook ingezet bij de onkruidbestrijding. Daarbij wordt vooral preventief gewerkt en zonder het gebruik van schadelijke chemische bestrijdingsmiddelen. Dat doen ze door regelmatig te vegen, door onkruid weg te branden of te bestrijden met een heetwaterbehandeling. De wops schenken ook aandacht aan banken, verkeersborden of beschadigingen aan het wegdek. Wat ze zelf niet oplossen, pakt een  andere stadsdienst het probleem aan.

Voor de wijkonderhoudsploegen werkt de stad samen met de Wase Werkplaats, de firma's Aquamella uit Melle en J. Van Esch uit het Nederlandse Berkel-Enschot. (mb)

Image
De stad Sint-Niklaas schakelt een dertigtal arbeiders in voor de wops.

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Via het zogenaamde veegplan houden wijkonderhoudsploegen, of wops, de straten van Sint-Niklaas proper. Drie tot vijf keer per jaar ruimen zij zwerfvuil, verwijderen op een...