Nieuwe speeltoestellen voor Sint-Niklase speelterreinen

Image
De stad Sint-Niklaas gaat vier speelterreinen vernieuwen. (illustratiefoto)
SINT-NIKLAAS. Het grondgebied van Sint-Niklaas telt momenteel een dertigtal speelterreinen. Een aantal dat jaarlijks groeit, want bij elke nieuwe verkaveling voorziet de stad ruimte voor een buurtterrein. Hiervoor is een jaarlijks budget van 80.000 euro voorzien. De bestaande speelterreinen worden door de vzw Speelokee nauwlettend opgevolgd en waar nodig vervangt de stad op aanraden van de vzw verouderde speeltuigen.

Op het speelterrein in de Destelwijk komt een avonturenpad van ongeveer 50 meter. Het parcours is bedoeld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die het pad kunnen afleggen zonder de grond te raken. Van die 50 meter zal 30 meter toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking of rolstoelgebruikers.

De tweede vernieuwing die stad voorziet, zal in in de Hemelsbreedte te Sinaai uitgevoerd worden. Daar komt een klimtoren en een veerwip. Aan het voetbalveld en het basketterrein wordt niet geraakt.

Het speelterrein in de Klokkedreef krijgt een grote klimcombinatie met ooievaarsnest, loopbrug, klimnet en glijbaan.

Als laatste vernieuwing worden twee stukjes van het speelterrein in de Papenakkerwijk in Sinaai vernieuwd. Eén hoek wordt ingericht voor kleine kinderen. Er komt een klimpiramide, veerwip, een vaststaand autootje en een glijbaan. De andere hoek wordt een tienerhoek met een openluchtgezelschapsspel en een origineel zit-element. (mb)

 

Lees ook:

De stad gaat werk maken van kindvriendelijke(re) speelterreinen. (illustratiefoto)SINT-NIKLAAS. Uit het tweede witboek, waarin kindvriendelijkheid wordt genoemd als ultieme toetssteen voor het...