Daan Vernimmen wint Junior Journalistenwedstrijd van Davidsfonds

Image
Burgemeester Denert overhandigde de prijzen. Links Isolde Coens van het Davidsfonds Kruibeke.
KRUIBEKE. In de Brouwerij werd de laureaat bekend gemaakt van de Junior Journalistenwedstrijd van het Davidsfonds. Een schrijf wedstrijd die op 200 locaties in Vlaanderen werd uitgewerkt . De Kruibeekse scholen, behalve de Reynaertschool, namen, deel met de leetrlingen van het 5de en 6de leerjaar. In totaal woonden een 140 jongens en meisjes de prijsuitreiking bij.

Image
Winnaar Daan Vernimmen leest voor uit eigen werk.
Leuk omdat de schrijfster Siska Goeminne niet alleen kwam voorlezen uit haar boeken, maar de kinderen ook aan het woord liet. Dan kwam het hoogtepunt waarbij de winnaar bekend gemaakt werd in aanwezigheid van burgemeester Antoine Denert en cultuurschepen Stijn Bogaert. De wedstrijd 2009 richtte zich naar het verleden met als thema “Terug naar toen”.

Daan Vernimmen uit het 6de leerjaar van de gemeenteschool ‘De Eenhoorn’ werd de laureaat. Hij schreef een boeiend verhaal over Keizer Karel alsof hij er zelf bij was. Het stuk getuigde van een felle fantasie en het zich inleven in een tijd van honderden jaren terug.

Image
Ook de kinderen mochten wel wat vertellen.
Daan kreeg naast zes boeken ook de melding dat hij in mei mag deelnemen aan de Nationale Wedstrijd met zijn werk. De winnaar mag ook met zijn ouders en gezin naar het Museum van Natuurwetenschappen in Brussel waar ook de uitreiking plaatsvindt van de nationale wedstrijd.

Er werd ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan het talent van Toon Colman, eveneens van het 6de leerjaar van ’De Eenhoorn’. De plechtigheid werd geleid door Isolde Coens van het Davidsfonds Kruibeke.

Image
Er was een volle “Brouwerij” kinderen uit 5de en 6de leerjaar.

Image
Daan Vernimmen als jong schrijftalent op het podium met schepen van cultuur Stijn Bogaert en burgemeester Antoine Denert.
 

(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN.  We hebben deze week verslag uitgebracht over de schrijfwedstrijd voor de jeugd, ingericht door het Davidsfonds. Er waren schitterende leesstukken bij. We haalden speciaal voor...

Schrijver Do Van Ranst gaf een boeiende, ludieke uiteenzetting over hoe een goed jeugdverhaal ontstaat.SINT-GILLIS-WAAS/DE KLINGE. Vrijdag, 14 maart 2008, maakte Davidsfonds De...

KRUIBEKE.In de Brouwerij kamen 150 leerlingen uit het 5de en 6de leerlaar van drie scholen samen om de prijsuitreiking bij te wonen van de jaarlijkse Junior Journalistenwedstrijd die door het...

KRUIBEKE. Donderdag 6 maart zal in de Brouwerij de 'oscar' worden uitgereikt aan de beste junior journalist van de wedestrijd die ook dit schooljaar door het Davidsfonds werd...