Tienjarige Bing Vasen 100.00ste schaatser op Beverse ijspiste

Image
Het is even over twaalf maandagmiddag. Mevrouw Vasen komt met haar twee kinderen en hun Nederlands vriendinnetje aan de kassa van de IJspiste. Daar blijkt dat zoontje Bing de 100.000ste schaatser is sinds in 2002 -2003 met het initiatief werd gestart.
BEVEREN. Maandagmiddag werd aan de ijspiste van Beveren de 100.000ste schaatser verwelkomd. Schepen Raf Van Roeyen en projectcoördinator Eric Roelandt telden af en kwamen terecht bij de 10-jarige Bing Vasen die in Schoofland woonde. Hij was er met zijn mama, zusje en een Nederlandse vakantieganger heen gekomen. Het kende de IJspiste al goed want hij was er een keer of vier komen schaatsen.

Bing is een sportief jongetje die school loop op ,Sint-Lodewijk in de Stationsstraat. Hij heeft reeds vorig jaar leren schaatsen en is er gek op. Maar hij doet meer dan dat want aan het Galgenweel op Linkeroever leert hij ook zeilen, in de Beckhand speelt hij tennis en ’s winters trekt hij met zijn ouders ook naar wintersportgebieden waar hij dan weer leert skiën. Eigenlijk is de familie Vasen van Nederlandse afkomst en dat was duidelijk te horen aan de taal van mama die bijzonder verrast maar ook fier was dat de grote eer 100.000st te zijn aan haar zoontje te beurt viel.

Ondertussen blijft de Beverse IJspiste een succesnummer en waarschijnlijk zal de 7de editie wel de absolute top worden. Trouwens KSK Beveren on ice, met Prosper Den Beir, Minnie Mouse en de cheerleaders als visitekaartjes van de supportersvereniging, had reeds voor een absoluut record gezorgd door op één dag voor 1.256 schaatsers te zorgen.

Image
Bing Vasen en ijsmeester Philip Smekens.
Wie op Beveren Makt komt zal het ook wel vaststellen dat het daar al bij al een gezellige boel is. De gemeente heeft eigenlijk het maximum uit de ter beschikking staande ruimte gehaald en biedt toch een oppervlakte aan van 510 m². Precies genoeg om het er prettig te houden en sfeer te scheppen. Komt er dan nog bij dat de weermaker zijn allerbeste weermodellen heeft gezonden. Vriezen onder een helderblauwe hemel. Echt schaatsweer. Het nodigt trouwens ook uit om in “Den Uitschuiver’ een goed opwarmertje te gaan gebruiken.

Het dient ook gezegd dat de passanten langs de N70 niet naast het ijsgebeuren kunnen kijken. De piste is fijn ingekleed met groen en de reuzengrote kerstboom van Aangenaam Winkelen steekt een vinger op om te zeggen: "Hier moet ge zijn!". En dan is er nog de speciale kerstverlichting die is getrouwd met de flikkerende sfeerverlichting.

Het schaatsen blijft ook betaalbaar en de meerbeurtenkaart is in trek. Vooral voor groepen en families want men geniet van 5 euro korting op 5 schaatsbeurten inclusief de huur van de schaatsen. Bovendien is deze kaart niet persoonsgeboden zodat men er iedereen mee naar de Grote Markt kan sturen.

De Music for Live organisatie van de dj’s van Togenblik, dat van 20 tot 23 december liep, was ook wel een succes want voor die actie haalden ze meer dan 7.000 euro bijeen. Ook de samenwerking met Aangenaam Winkelen op de koopzondagen verliep optimaal. Hoe noemen ze het tegenwoordig in deze gemeente? "Bruisend Beveren". Inderdaad.

En de schaatsers zijn uitermate tevreden over de kwaliteit het natuurijs en het onderhoud van de ijsbaan. De sportkampen ijshockey en initiatie ijsschaatsen, die al lang helemaal volzet zijn, laten toe te zeggen: "Beveren leert zijn inwoners schaatsen". Ook via de scholen brak het ijsgeweld los want niet minder dan 3.400 schaatsers kwamen uit de klassen naar de ijspiste, zelfs van buiten de gemeente.

Tussen dat alles staat dan Bing Vasen als 100.000ste. Hij kon fier naar zijn prijzen kijken waarbij o.a. 4 meerbeurtenkaarten of m.a.w. 20 keer komen schaatsen, een speciale ijsmuts, boeken en een paar echte ijsschaatsen. Op zondag 4 januari zal hij dan nog eens extra gehuldigd worden en daarbij zal een massa volk aanwezig zijn.

Image
De 100.00ste schaatser Bing Vasen vooraan met het isspistepersoneel en rechts schepen Raf Van Roeyen.

Tijdens de laatste schaatsweek kunnen we nog enkele leuke schaatsactiviteiten aankondigen met op dinsdag 30 december de nieuwjaarsreceptie van Horeca Markt in Chalet Den Uitschuiver en woensdag 31 december is er jeugddiscoschaatsen en zaterdagvoormiddag 3 januari 'Kids on ice'.

En dan komt zondag 4 januari er aan met de afsluiting van het ijsevenement 2008 -2009. Het wordt een nieuwjaarsdrink waarvoor het gemeentebestuur iedereen uitnodigt tussen 16 en 18u op de parking de Waranda op de Grote Markt. Er wordt een heildronk gehouden op het nieuwe jaar.

Image
Vorige vrijdag stond ‘SK Beveren on ice’ op het programma en Prospeir den Beir was van de partij samen met de cheerleaders.

(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BEVEREN. Het leggen van een ijspiste op de Grote Markt van Beveren is een traditie geworden en de gemeente heeft besloten, na een grondige evaluatie, het nog allemaal leuker te maken. Dit jaar zal...

BEVEREN. De ijspiste die op 18 december wordt opengesteld voor het publiek is zoals het thema zegt, wel "Anders". Dit jaar is het één grote ijsvlakte van 450 m². ...

BEVEREN. Zaterdagavond heeft burgemeester François Smet het geel-blauwe lint doorgeknipt om zo de ijspiste officieel te openen. Lieten vorig jaar de weersomstandigheden niet toe om het...

BEVEREN. De ijspiste kent een nooit gekend succes. Het record van vorige jaren is gebroken en op donderdag 6 januari om 11u zal het schepencollege paraat staan om de 12.500ste bezoeker te...

BEVEREN. De ijspiste op de Grote Markt in Beveren trok 15050 bezoekers. Dat is bijna een verdubbeling t.o.v. de eerste editie in 2002. Op zondag 8 januari werd om 16 uur de 15 000ste bezoeker...

BEVEREN. De vijfde editie van de ijspiste op de Grote Markt in Beveren heeft met 16711 bezoekers alle records gebroken. Ter vergelijking: vorig jaar bezochten 15050 schaatsers de ijspiste.