Beverse ijspiste zaterdag geopend

Image
Bij het binnen komen werden de genodigden muzikaal verwelkomd door ‘Music Dream’.
BEVEREN. De IJspiste is zaterdagavond op een feestelijke manier geopend en als die lijn zich doortrekt tot 4 januari, dan kan de gemeente een formidabele bladzijde schrijven in het jaarboek der activiteiten. Met dat enthousiasme dat bij de opening op alle vlak te zien en te horen was, wordt de 100 000ste bezoeker zeker gehuldigd. De weermaker had er zaterdag ook voor gezorgd dat het echt winters was: een ijskoude wind die door merg en been sneed. Maar dat belette niet dat Miss Diamant Eline Thierens rond 21u het lint doorknipte en het ijspistegebeuren 2008 officieel opende.

De genodigden waren vooraf reeds uitgenodigd in de burgerzaal van het gemeentehuis waar er echt Bevers werd verbroederd en verzusterd. Echt Bevers omdat alle protocollaire punten achterwege bleven en de echte volkse sfeer kon heersen. Wie er moest zijn, was er. Silvie Maes was zowat de gastvrouw en wie binnen kwam moest niet ver stappen om een glas feestwijn, rood of wit, van de tafel te nemen. De sfeer werd nog verder ten top gedreven door de mannen van het orkest, een streetband die de smaak van New Orleans-jazz  binnen bracht. Zo van die muziek waarbij het moeilijk is om stil te staan. De band ‘Music Dream’  werd geleid door Johan De Lie uit Kruibeke.

Image
Opvallende aanwezig in zijn geel uniform van ijsmeester: Philip Smekens en, rechts Jacques Bosman die het horecagebeuren op zich nam.
Toen de geur van de warme hapjes de burgerzaal vulde, vroeg Silvie Maes toch even de aandacht want de schepen van feestelijkheden Raf Van Roeyen moest iets zeggen. De kern van zijn toespraak was één en al dank. Dank naar zijn feestcoördinator Erik Roelandt, naar de communicatieambtenaar Silvie Maes en naar de vader van de ijspiste, Philip Smekens. Philip was de meest opvallende aanwezige want hij droeg zijn gele outfit van ijsmeester, in uniform dus. De schepen loofde hem voor zijn bezorgdheid en zijn nauwgezetheid  om op de ijspiste goede banen te kunnen rijden.

Dank ging ook naar de horeca, vertegenwoordigd door Jacques Bosman, die weer zorgt voor het Chalet ‘Den Uitschuiver’. “Die is niet meer weg te denken”, zei de schepen. En hij noemde het hele gebeuren een ‘succesverhaal’. Dat er ook tal van mensen van buiten de gemeente naar de Beverse ijspiste komen vond Raf Van Roeyen ook één van de grootste complimenten.

Met enkele klemtonen vermelde hij ook hoogtepunten uit het programma. Zijn voorganger van feestelijkheden Wilfried Lauwers genoot duidelijk van al die succesvermeldingen. Het moet zeker in de gemeentelijke annalen worden vermeld dat Wilfried Lauwers de man was die de ijspiste in 2002 tot leven bracht. Hij was bij de opening van de 7de uitgave dus zeker eregast nummer één.

Image
Schepen van feestelijkheden Raf Van Roeyen was zowat de dirigent van het hele openingsgebeuren. Naast hem coördinator Erik Roelandt en communicatieambtenaar Silvie Maes.
Schepen Van Roeyen sprak tenslotte ook hartelijke dankwoorden uit naar de sponsors en gaf ze allemaal een vermelding in volle zaal en de hoofdsponsors kregen nog een attentie ook.

De schepen sloot af met de woorden waarmee de aanwezigen het volkomen eens waren: "We zijn blij en fier dat we Beverenaar zijn." De muzikanten trokken hun jassen aan en stelden zich buiten op om de kop van de stoet te nemen. Met heerlijke jazzklanken trok het ganse gezelschap voorbij de horecazaken van de kant van het gemeentehuis, stak over ter hoogte van het friethuis en zo ging het langs de andere kant van de Grote Markt naar de ijspiste.

Image
Miss Diamant Eline Thierens uit Verrebroek knipt het lint door en de ijspiste was officieel geopend. Het gebeurde in bittere koude en veel wind zodat de miss de hare niet in de juiste plooi kon houden.

Daar mocht Miss Diamant het geel-blauwe lint, dat ook door ijsmeester Philip Smekens in de hand werd genomen, een schaarknip geven. Het ijsfeest kon beginnen. En het drankfeest nam een start in de Uitschuiver want daar konden de aanwezigen een ‘startdrink’ in ontvangst nemen. Een belegd broodje was nooit ver weg. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BEVEREN. Het leggen van een ijspiste op de Grote Markt van Beveren is een traditie geworden en de gemeente heeft besloten, na een grondige evaluatie, het nog allemaal leuker te maken. Dit jaar zal...

BEVEREN. De ijspiste die op 18 december wordt opengesteld voor het publiek is zoals het thema zegt, wel "Anders". Dit jaar is het één grote ijsvlakte van 450 m². ...

BEVEREN. Zaterdagavond heeft burgemeester François Smet het geel-blauwe lint doorgeknipt om zo de ijspiste officieel te openen. Lieten vorig jaar de weersomstandigheden niet toe om het...

BEVEREN. De ijspiste kent een nooit gekend succes. Het record van vorige jaren is gebroken en op donderdag 6 januari om 11u zal het schepencollege paraat staan om de 12.500ste bezoeker te...

BEVEREN. De ijspiste op de Grote Markt in Beveren trok 15050 bezoekers. Dat is bijna een verdubbeling t.o.v. de eerste editie in 2002. Op zondag 8 januari werd om 16 uur de 15 000ste bezoeker...

BEVEREN. De vijfde editie van de ijspiste op de Grote Markt in Beveren heeft met 16711 bezoekers alle records gebroken. Ter vergelijking: vorig jaar bezochten 15050 schaatsers de ijspiste.