Expo ‘Tijdloze tragiek op de planken. De Goudbloem speelt Genoveva’

Van 08 oktober 2020 tot 08 november 2020

Nog tot 10 november loopt in de bibliotheek aan het Hendrik Heymanplein de tentoonstelling ‘Tijdloze tragiek op de planken. De Goudbloem speelt Genoveva’. De tentoonstelling toont op een toegankelijke, moderne en visuele manier een stukje Wase geschiedenis. Het hoofdpersonage uit het toneelstuk,  Genoveva, begeleidt de bezoeker onder meer naar het handschrift van de rederijkerskamer. Ook de geschiedenis, speelpraktijk en maatschappelijke relevantie van de toneelgroep De Goudbloem worden belicht.


De tentoonstelling is een organistie van Bib Sint-Niklaas, Bibliotheca Wasiana, Stadsarchief Sint-Niklaas, KOKW, i.s.m. Universiteit Antwerpen (dept. Letterkunde & Universiteitsbibliotheek). Ook vijfde- en zesdejaars van enkele scholen uit de stad hebben actief aan het project meegewerkt. Met dank aan Sofie Moors en Maartje De Wilde. Het is ook de aanloop naar de komst van het Landjuweelfestival van Opendoek (4 - 8 november 2020) naar de Wase hoofdplaats.

Tot slot is er nog de wandeling ‘De Goudbloem speelt Genoveva’, een wandeling langs de historische podia op de Grote Markt, op donderdag 5 november, vrijdag 6 november, zaterdag 7 november en zondag 8 november, telkens van 15 tot 16 uur. De wandeling vertrekt aan de Sint-Niklase bibliotheek. Er kunnen telkens maximum 10 personen mee. Inschrijven kan via 03 778 34 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)