Vlaamse karate Elites bevestigen status  

REGIO. Op zondag 26 februari vonden de Belgische Kampioenschappen karate Multistijl plaats in Namen, Wallonië. De Franstalige vleugel van de Belgische karate Federatie zorgde voor een vlekkeloze organisatie van deze 48ste editie, geen sinecure met 530 deelnemers uit 85 verschillende clubs. Ook alle Vlaamse Elite Atleten verschenen op de tatami, allen met slecht één doel: de Belgische titel veroveren. 

De week voorafgaand aan het kampioenschap werden de lotingen bekend gemaakt. Door het samenvoegen van enkele gewichtsklassen, kwamen vele Vlaamse en Waalse Elites elkaar al vroeg tegen in het tornooi. Dit leverde uiteraard vuurwerk op. Ook de Vlaamse Elite Atleten wisten goed hun mannetje te staan tussen al dit geweld. Twintig van de 32 elites die aan de start kwamen, bemachtigden een podiumplaats. 

nieuwe Belgische kampioenen

Vanaf nu telt de Vlaamse Elite groep 7 trotse Belgisch kampioenen, zijnde Marjon Mangelschots, Lieven Pauwels, Penina Pots, Connor Stalpaert, Eros Kajanaku, Bryan Van Waesberghe en Nele De Vos. Zij wisten allen hun Waalse concurrenten te verslaan en de felbegeerde nationale titel te bemachtigen. 

Zenno Bollen, Lana De Nil en Sofie De Vos vochten zich tot in de finale, maar moesten hier hun meerdere erkennen. Toch mogen zij ook erg blij zijn met hun Vice-Belgische titel. 

Tot slot kaapten Jari Van Den Brempt, Sidney Van Herreweghe, Viktor Melotte, Priscilla Van Der Schoot, Celine Gabriëls, Jordy Van Waesberghe, Kenneth Gabriëls, Jennifer Van Der Schoot, Kyra Bruneel en Sam Plompen een bronzen plak weg.  (mb)

 

Lees ook:

40ste Internationaal kickbokstornooi in Beveren

BEVEREN. Na de verplichte coronapauze start ook Contact Karate Beveren alle activiteiten opnieuw op. Momenteel is het alle hens aan dek om een coronaproof editie te organiseren van de Flanders...

Belgen presenteren visitekaartje op EK Karate

SPORT. Afgelopen week is de Nationale karate ploeg afgereisd naar Montpellier om deel te nemen aan het EK. Hier namen de atleten deel aan zowel de individuele categoriën als de teamwedstrijden. Vooral bij de...

Ippon Zwijndrecht nodigt uit

ZWIJNDRECHT. Ippon Zwijndrecht organiseert op zaterdag 10 mei 2014 van 14 tot 17 uur een Open Budo Stage Judo, Karate, Ju-Jitsu, Fighting en Duo- Games en Zelfverdediging. De minimumleeftijd om te...