Klauwaert Dirk Baarendse flitst bij veteranen

SINT-NIKLAAS. Zondag 13 januari trokken Christel Clinckers en Dirk Baarendse naar Schalkaar (Deventer) voor de aanvang van een nieuwe reeks van vijf schermwedstrijden van het Ferrum Vetum. 

Christel ontving er haar wisselbekers van het vorige seizoen waar ze als eerste eindigde zowel in haar eigen leeftijdsklasse 40-49-jarigen alsook allround. Dirk eindigde vorig seizoen op de tweede plaats en moest de wisselbeker afstaan aan Oscar Kardolus in de eigen leeftijdsklasse 50-59-jarigen alsook allround. Door een schouderblessure mocht Christel helaas nog niet deelnemen aan de eerste wedstrijd, maar ze is vast besloten haar schade terug in te halen.
Dirk begon te onzeker aan de wedstrijd waardoor hij zijn eerste match verloor. Nadien wist hij zijn ritme terug te vinden en heeft hij verder alles gewonnen waardoor hij op de eerste plaats stond voor tableau van de uitschakeling. Ook hier ging Dirk vlot door alle wedstrijden, alleen in de finale moest Dirk de duimen leggen, alweer tegen zijn rivaal Oscar. (Dirk Baarendse)