Grote eer voor Kemzeekse Judoclub

KEMZEKE. De Vlaamse judofederatie (VJF) maakte per provincie een rangschikking van de beste competitiejudoka’s van 2012. In Oost-Vlaanderen bij de min 13-jarigen (U13) kaapte judoclub JudoKwai Kemzeke een opmerkelijk aantal podiumplaatsen weg. Het goud bij -13 jaar meisjes was voor Kyra Steenput, het goud bij -13 jaar jongens voor Neil De Laat, en het goud bij -15 jaar jongens voor Belgisch kampioen Ferre Van Eynde, allen van Kemzeke.

En niet enkel deze goudhaantjes verdienden een pluim. Robin De Laat staat op 2 bij -13 jaar jongens, naast zijn broer. Het werd op één punt na, net geen heel podium voor Kemzeke met Kobe Van Eynde (broer van Ferre) op de 4de plaats. Wel goed voor een knappe 3de plaats was Ellen Braem bij -13jaar meisjes. Nog een zilveren plak bovendien bij -15 jaar jongens, voor een ijzersterke Jens De Strooper (d3deop het Belgisch).

Met niet minder dan 6 medaille/podium plaatsen op deze Oost-Vlaamse erelijst bevestigde Kemzeke zijn talentvolle jeugd en sterke jeugdwerking. De trainers beschouwen het als een privilege, dat ze mogen werken met zulke begaafde en kwaliteitsvolle judokas. Echter een deel van de eer komt ook de trainers toe: Erik Vermeulen, Rudi Cathoir, Timothy Maes, Matteo Losapio, Jan Buytaert, Pieter de Martelaere, Laetitia Segers en Kimberly Ivens.

Ondanks de uitmuntende resultaten van hun jeugd, wenst de club toch een kanttekening te maken bij de jeugdtrofee. De VJF legt met dit puntensysteem naar de mening van judoclub Kemzeke, te vroeg teveel druk op de jonge judokas. Dit neemt niet weg dat de club apetrots is met het ganse jeugdtrofee podium en zijn judokas.(r.d.)