Medailles en tickets voor World Combat Games voor Contact Karate Beveren

BEVEREN. Op zondag 25 november vertrok een 11 koppen tellende delegatie van Contact Karate Beveren naar het Europees Kampioenschap Kickboksen. De inzet was zeer groot want twee atleten van de Beverse sportclub konden zich plaatsen voor de World Comba Games die in 2013 in Sint-Petersburg plaatsvinden. De wedstrijden startten op dinsdag en eindigden zaterdag. De Beverse atleten startten met verlies in de eerste ronde voor Nannouche Van Gijsel (-50 kg) en Noël Daems '-79 kg). 

Bjorn Van Hoyweghen Bjorn was in de - 89 kg klasse ingeschreven en deed het fantastisch met overwinningen tegen een Bulgaar en een Italiaan. In de finale stokte de machine en Bjorn behaalde uiteindelijk een zilveren medaille op dit EK.

Evelyn Neyens startte in de -60 kg dames. Deze reeks was voorbehouden om zich te kwalificeren voor de World Combat Games 2013 in Sint Petersburg. De kampers moesten in hun reeks bij de eerste vier eindigen en dat is op dit niveau niet evident. Evelyn mocht openen tegen een Engelse die ze met enige moeite versloeg. Daarna was er een nog sterkere Noorse maar hier ook wist Evelyn het laken naar zich toe te trekken maar ze had toen al veel energie verbruikt. Maar door deze overwinning was het ticket voor Sint Petersburg binnen, net als een derde plaats en bronzen medaille.

De dag nadien kampte Neyens tegen een Ierse. Na drie ronden van twee minuten had Evelyn op 25 seconden van het einde nog 3 punten voorsprong. Dan volgde een totale fysieke ineenstorting waardoor de Ierse terugkwam en met één puntje voorsprong won. Pech voor Neyens maar het doel was bereikt: een ticket voor World Combat Games 2013.

Nick Ramael kreeg door z'n podiumplaats van de vorige jaren een gunstige loting. De eerste ronde was vrijgeloot. Dan nam Ramael het op tegen een sterke Bulgaar. Ramael won de spannende wedstrijd en behaalde daarmee zijn ticket voor de World Combat Games. De volgende ronde nam Ramael het op tegen de meermaals Europese en Wereldkampioen van deze reeks, een Italiaan. Ramael gaf de Italiaan weinig kansen tot scoren en zo stond de stand op 30 seconden van het einde in de derde ronde nog gelijk. Toen maakte Nick een 2-punter op het hoofd. Slechtes één referee van de drie had dit gezien, waardoor Ramael naast de punten greep. De Italiaan scoorde nog twee keer. Nick Ramael miste de finale maar had wel een bronzen medaille en z'n ticket voor de World Combat Games 2013 in Sint Petersburg beet. (mb)