En hoe is het met PNV Volleybalclub dat Europees gaat spelen?

BAZEL. Na de 3-0 overwinning tegen Menen op 8 november en de meer dan behoorlijke repliek tegen Maaseik in het kader van de Beker van België is er in de spelersgroep de wetenschap teruggekeerd dat ze het toch nog kunnen.  De aanhef van deze competitie was inderdaad niet denderend. Goed tegen Averbode, op het nippertje tegen Lennik en telkens opnieuw het “juist niet gevoel” in héél veel sets welke ze net zo goed hadden kunnen
winnen.

De uitwedstrijd naar Guibertin diende zonder meer te worden gewonnen om aansluiting te houden met de middenmoot, maar weerom vergaten de PNV-ers  in de eerste set dat laatste punt te scoren waardoor het vertrouwen werd ondermijnd om uiteindelijk tevreden te moeten zijn met een 3-2 nederlaag en één schamel puntje in de klassering. Dit allemaal op een moment dat de grote uitdagingen eraan zitten te komen.

Komende zondag 22 november om 16u staat de eerste derby met Argex Duvel Puurs geprogrammeerd. Het wordt dringen om nog te kunnen inschrijven voor een VIP, die alle records aan het breken is, wat het aantal deelnemers betreft. Momenteel zijn er al meer dan 70 ingeschreven. Ook de eerste familie -VIP van het seizoen was al een succes. Lekker eten lekker dito wijntje en fijn gezelschap met de  50 enthousiaste supporters.
Voor het derby van zondag hebben al heel wat  prominenten laten weten deze wedstrijd voor geen geld te willen missen, zelfs de naam van de Vlaamse, Minister-President Kris Peeters wordt genoemd. De ontmoetingen met Puurs zijn in het verleden steeds uitgegroeid tot ongelooflijk spannende volleybalthrillers, veel publiek en in een sfeer van sportiviteit betwist.

Daarna moet PNV zich voorbereiden voor iets dat tot nu toe uniek is in het bestaan van de club. Op 2 december reist de club naar het toch wel verre Belgrado om daar op donderdag 3 december Europees te spelen tegen Crvena (Rode) Zvezda (Ster) Beograd (Belgrado). Enkele leden van PNV zijn reeds een kijkje gaan nemen en waren echt wel onder de indruk. Rode Ster pakt uit met een bijzonder jong team - gemiddelde leeftijd ongeveer 22 jaar.
Uit welingelichte bron kon ook worden vernomen dat niet minder dan 200 Servische volleybalprofs momenteel in het buitenland actief zijn. Indrukwekkend toch! En daar moet dus het nederige PNV uit het Land van Waas het tegen opnemen. Een uit- een terugwedstrijd.

Die terugwedstrijd in de Bazelse sporthal op woensdag 9 december om 20u30, wordt een ongelooflijke gebeurtenis in Kruibeke en omgeving, het Waasland dus. Vandaar dat de club daar ook heel wat promotie rond voert. Ze wil e het volledige verenigingsleven bij betrekken. Ook de tv-zenders zullen niet ver uit de buurt zijn.Heel wat gratis kaarten werden verdeeld. Een speciale VIP zal worden georganiseerd met aanvang vanaf 18u30. In de Kruibeekse dorpskernen zullen spandoeken worden opgehangen, affiches verdeeld enz.

Bij dergelijke organisatie komt tot onze grote verrassing van het bestuur, heel wat kijken. Zo diende de verlichting worden aangepast zodat heel wat trainingsuren en wijzigingen in de sporthal moesten gedaan worden. Dat werd uiteraard niet steeds door andere gebruikers op applaus onthaald. Maar PNV wil zich daarvoor ook verontschuldigen.
Het terrein dient bovendien in een ‘andere as binnen de sporthal’ te worden aangelegd waardoor een Gerflor-tapijt dient te worden geïnstalleerd. Europees spelen vraagt dus heel wat extra werk. (Rolf Duchamps)

Image
1 JOOSEN TIM 2. VAN HOVE BRUNO 3. PROOST KRISTOF 5. VAN DE PLAS CHRISTOPHE 6. ROELANDT KEVIN 12. VAN DYCK HANS 14. JANSSENS KENNETH 16. DE VUYST GILLES 18. JANSSENS NICO. Trainer Coach: JOSIPOVIC JOSIP Ass.coach: CLERCKX JORIS