Atletiekkamp voor mensen met een beperking

Image
Een honderdtal mensen met een verstandelijke beperking zullen zich vandaag wagen aan een meerkamp.
BEVEREN. Een 100-tal volwassenen met een verstandelijke beperking van Vesta vzw houden vandaag een atletiekkamp op het Beverse atletiekterrein. Het is een organisatie van Vesta vzw dat zich bezighoudt met voorzieningen voor volwassenen met een verstandelijke beperking, Atletiek Volharding, Sportdienst Beveren en De Bron. Het is voor de deelnemers een mooie kans om een sport te beoefenen die anders voor hen onbereikbaar is.

In groepen van 12 personen staat de deelnemers een parcours van vier disciplines te wachten: 60 meter lopen, hindernissenloop/slalom, verspringen en kogelstoten. De groepen hebben een half uur de tijd om een discipline, aangepast aan de mogelijkheden van de atleten, af te werken. Studenten van het vijfde jaar  Jeugd- & Gehandicaptenzorg van het Technisch Instituut Sint-Carolus en het laatste jaar Bachelor in de ergotherapie van Hogeschool Gent zullen de deelnemers begeleiden op het sportevenement.

De sportdag start om half tien aan het atletiekterrein nabij de sporthal van Beveren. Het sportevenement bijwonen kan aan 2,5 euro per persoon. (mb)