Waaslandcross sluit Ethias Cross seizoen 2020-2021 af

SINT-NIKLAAS. Golazo, organisator van de Ethias Cross, heeft met de Waaslandcross in Sint-Niklaas een vervanger gevonden voor de Ethias Cross in Maldegem. Die was voorzien voor 3 februari maar kan niet doorgaan wegens covid-19. Het parcours speelt zich grotendeels af in de dichtbevolkte dorpskern en daardoor kan het parcours niet volledig worden afgesloten zoals de covid-maatregelen voorschrijven.

Hierdoor sluit de Waaslandcross op zaterdag 20 februari het Ethias Cross seizoen 2020-2021 af. Het event in provinciaal domein ‘De Ster’ wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot de Ethias Waaslandcross en wordt, in tegenstelling tot alle andere Ethias Crossen, rechtstreeks uitgezonden door VRT (Sporza).

"Het voorbije veldritseizoen was een ware rollercoaster", aldus Christophe Impens van Golazo. "Het was puzzelen van begin tot eind om zoveel mogelijk wedstrijden in stand te houden. We zijn dan ook verheugd dat we renners, sponsors én fans een volledige Ethias Cross-kalender kunnen aanbieden. De Ethias Waaslandcross in Sint-Niklaas is bovendien een mooi alternatief voor de geannuleerde Parkcross in Maldegem. De veldrit kan doorgaan in een volledig afgesloten domein. Mijn dank gaat uit naar alle partners en VTM in het bijzonder, voor hun flexibiliteit en begrip in deze moeilijke tijden. We zijn ervan overtuigd dat de renners en rensters zich nog een keer gaan smijten in dat laatste crossweekend van het seizoen."

Alle praktische info is te vinden op ethiascross.be. (mb)

 

Lees ook:

Succesvolle zomer voor De Ster

SINT-NIKLAAS. Provinciaal domein De Ster heeft een goede zomer achter de rug. Dat blijkt uit de cijfers die provincie Oost-Vlaanderen heeft vrijgegeven. Dankzij nieuwigheden zoals MaSTERs at work,...

Oost-Vlaamse provinciale domeinen blijven open

PROVINCIE. Tijdens de lockdown blijven de Oost-Vlaamse provinciale recreatiedomeinen open. In alle domeinen blijven de speeltuinen en wandel- en fietspaden toegankelijk. In Provinciaal Domein De...